Nadine, 23, tatuerade 90 procent av kroppen

Miley Cyrus och Ariana Grande är några av de som gjort tatueringar som föreställer deras djur.
Tatueringar för 190 000 kronor – än så länge.
Foto: Privat

Tatueringarna var tänkta som en hyllning, säger hon.

Nadine Andersons tatuerande eskalerade till ett beroende – och i dag har 23-åringen täckt 90 procent av sin kropp med bläck, skriver New York Post. 

Intresset för tatueringar fick Nadine Anderson när hon var barn och såg upp till sin pappa som hade ”sleeves”, det vill säga tatueringar som täcker hela armen.
Nadines pappa hade tatueringar längs båda armarna. 

– Min pappa hade två ”sleeves” när jag växte upp och jag vill också ha det, säger 23-åringen till New York Post och konstaterar att hon är regelrätt ”pappas flicka”. 

Sin första tatuering – ett träd på underarmen – skaffade hon så snart det var lagligt, vilket i Skottland är vid 18 års ålder. 

– Jag tittade konstant på olika forum på Pinterest efter nya tatueringsstilar och olika sätt att ändra kroppen på, och jag bestämde hur jag ville se ut när jag fyllde 18 år, säger Nadine Anderson till tidningen. 

Nadine Andersons pappa.
Foto: Privat

Blev beroende

Beroendet av bläck och tatueringar började omedelbart.

En månad efter första tatueringen var Nadine Anderson tillbaka i tatueringsstudion. 

– När jag växte upp såg jag alltid min pappa täckt av tatueringar. Jag har alltid vetat att jag ville vara som honom och ha allt det där, berättar Nadine Anderson för New York Post.

– Jag diskuterade det med min pappa först och han stöttade mitt beslut. Han sa: ”Så länge som du är säker på vad du vill”. Då gick jag och bokade tid för min första tatuering tillsammans med pappa, säger hon vidare. 

Ändrade utseendet helt

Under de senaste fem åren har Nadines utseende förändrats helt och hållet. 

Sakta men säkert har hon byggt upp det som kallas för ”black work”, eller ”black out”, det vill säga tatueringar som heltäcker stora ytor av kroppen. 

Utöver hennes helkroppstatueringar har hon ett antal piercingar och på huvudet en så kallad ”scarification”, det är en utsmyckning orsakad av ärrvävnad efter att avsiktligt skurit i huden. 

Nadine har även skaffat sig en delad tungspets, något hon fick utföra i Tyskland eftersom att det inte är lagligt i Skottland. 

https://www.facebook.com/Extreme.Black.Tattoo/photos/a.145759946107405/308604199822978/

Tatueringar för 190 000 kronor

Exakt hur många tatueringar Nadine Anderson har vet hon inte – hon har tappat räkningen. 

Nadine Anderson hävdar att hon har spenderat omkring 15 000 pund, motsvarande 190 000 svenska kronor, för att tatuera nästan 90 procent av sin kropp. 

Och hon är inte klar än. 

– Jag tror att jag kommer lägga till lite mer under mitt högra öga. Men det är allt. Det kommer nog bara bli något litet eftersom jag tycker att det redan är ganska täckt som det är nu, säger hon till New York Post.

– Man kan fortfarande se mina naturliga drag, och det är ingenting som jag skulle vilja ta bort då jag tycker att det är det fina med tatueringar.

Familjen blev chockad

Nadine Andersons familj och vänner blev i början chockade men ganska snart accepterade de hennes nya utseende. 

– Några tycker att jag är galen, men jag har alltid pratat om att täcka mig själv med tatueringar. I slutändan är jag fortfarande Nadine som de älskar. Jag är mer mig själv så här, säger hon. 

Hon medger att inte alla tycker om hennes extrema utseende. Ändå hävdar Nadine Anderson att hon inte utsatts för särskilt mycket hat. 

– De säger saker som ”du har förstört ditt liv”, ”du kan inte bli anställd”, och ”du kommer ångra det här om 40 år”, men sanningen är att jag är heltidsanställd i dag, säger hon till New York Post och fortsätter:

– Jag har betalat för varenda en av mina tatueringar av min egen lön, ingen har någonsin betalat för dem. Jag har min egen lägenhet och uppriktigt sagt så lever jag ett väldigt normalt liv.

Lila ögonvitor, täckta ansikten och lustiga motiv – här är några tatueringar vi sällan ska glömma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.