Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Getty ImagesTysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Getty Images

Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

 Foto: Getty Images
Fyra gula postlådor hittades i området. Foto: Michael Sohn/APFyra gula postlådor hittades i området. Foto: Michael Sohn/AP
Fyra gula postlådor hittades i området. Foto: Michael Sohn/AP
Här undersöker polisen lådorna. Foto: Michael Sohn/APHär undersöker polisen lådorna. Foto: Michael Sohn/AP
Här undersöker polisen lådorna. Foto: Michael Sohn/AP
Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Michael ProbstTysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Michael Probst
Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Foto: Michael Probst

Mystiskt paket utanför Angela Merkels kontor

Publicerad

Den tyska förbundskanslern Angela Merkels kontor spärrades av efter att ett mystiskt paket hittats under onsdagsmorgonen.

Ett ministermöte som leds av Merkel pågick i byggnaden - men ingen behövde evakueras.

Specialister undersökte paketet men strax efter klockan 11 kunde man konstatera att det inte innehöll något misstänkt.

Området där Merkels kontor ligger i Berlin spärrades av under onsdagsmorgonen. Anledningen var att ett mysiskt paket hittats.

Samtidigt hade ministrar samlats för ett kabinettsmöte i byggnaden som Angela Merkel skulle leda. De ska ha kunnat fortsätta med mötet medan polisen spärrade av byggnaden och Angela Merkel behövde aldrig evakueras.

Undersöktes av specialister

Enligt vittnen ska fyra gula postlådor ha synts i det avspärrade området vid entrén till byggnaden, rapporterar Reuters.

– Vi utreder ett mystiskt paket, säger en talesperson från den tyska polisen till Reuters.

Enligt honom inväntade man specialister som ska undersöka föremålet. Strax efter klockan 11 på förmiddagen meddelade tysk polis enligt Reuters att inget hittats i paketet och avspärrningarna kunde hävas.

Enligt nyhetsbyrån AP ska paketet ha hittats under en rutinmässig säkerhetskontroll i entrén till byggnaden där förbundskanslerns kontor ligger.

2010 skickades ett paket med explosiva ämnen från Grekland till den tyska förbundskanslern som polisen upptäckte.

Har fått kritik

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel har fått kritik för sin generösa inställning till flyktingar.

– Det har höjts kritiska röster mot Merkel och folk menar att det är ett misstag att ta in så många invandrare, säger Expressens korrespondent Mats Larsson i Expressen tv.

På nyårsafton rapporterades det om att ett 90-tal kvinnor anmält att de har blivit sexuellt trakasserade och i vissa fall rånade i närheten av centralstationen i Köln. De män som angrep kvinnorna påstås ha nordafrikanskt ursprung. Även det har lett till skarp kritik mot Angela Merkel.

Det finns ingen känd koppling mellan händelserna i Köln och de mystiska paket som man nu utreder.

– Folk kopplar ihop det som hände på nyårsafton i Köln med Tysklands stora flyktingmottagande, säger Mats Larsson i Expressen tv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag