Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiska fordon kan ge svar om miljardärsfrun

Fredrik Sjöshult om polisens nya spår efter försvunna miljardärsfrun
Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen försvann från sitt hem i Lørenskog utanför Oslo förra året.

Arbetet med sökandet har pågått länge där polisen bland annat varit på jakt efter bilar som befunnit sig i området.

Till en början var det 100 mystiska bilar – nu är siffran nere på under 20, skriver Dagbladet.

Den 31 oktober förra året försvann miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen, 69, från sitt och makens bostad i Lørenskog utanför Oslo. Under flera månader har sökandet pågått och polisens huvudteori är att Anne-Elisabeth mördats.

Polisen har arbetat med flera spår som de hoppas kan leda till svaret på vad som hänt. Bland annat har skoavtryck i bostaden varit av intresse och buntband från Biltema som hittats i bostaden.

I veckan gick polisen ut med att de tror sig veta vilken väg gärningsmännen flydde, sa polisinspektören Tommy Brøske till TV 2. Det finns fyra alternativvägar från villan:

Genom skogsdungen intill, med båt över sjön Langvannet, mellan husbyggnaderna eller bilvägen.

Under 20 bilar kvar att identifiera

Jakten efter bilar som befann sig i närheten den dagen Anne-Elisabeth försvann har pågått länge. Polisen har kartlagt de alternativa körvägarna, och avgränsat tiden.

– Inom det tidsintervall som vi menar är mest aktuellt, handlar det om omkring 100 bilar som vi behövt titta på. Nu finns det knappt 20 bilar kvar inom tidsintervallet, säger polisinspektören Tommy Brøske till Dagbladet.

Nu ska både bilar, förare och ägare identifieras. Men också körvägen.

– Vi håller olika möjligheter öppna vad gäller vägval och rutt som gärningspersonerna tagit. Vi har våra aningar om vilken väg som används, men jag vill inte gå in på det, säger polisinspektören till Dagbladet.

En anonym granne till Hagens berättar för Dagbladet att han varit på förhör med polisen. Där berättade han om att han hade sett en grå bil köra mot gångvägen. Men uppgiften är svag då han inte minns vilken modell bilen hade.

Polisen vill inte gå in på grannens uppgift men säger att den gråa färgen på bilar är av intresse i deras sökande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.