Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mystisk kvinna hittad – vet inte själv vem hon är

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Kvinnan är i 60-årsåldern enligt kroatiska myndigheter, men hennes identitet är okänd.
Foto: Polismyndigheten i Primorsko-Goranska
Hon hittades med skärskador i ansiktet.
Foto: Polismyndigheten i Primorsko-Goranska

En kvinna har hittats svårt skadad, utan pass och telefon, på en kobbe i havet utanför kroatiska ön Krk.

Hennes identitet förbryllar nu kroatiska myndigheter – hon vet nämligen inte själv vad hon heter eller kommer ifrån, men talar fläckfri engelska.

Det var i söndags som en kroatisk fiskare gjorde upptäckten. På en kobbe i havet utanför den kroatiska ön Krk låg en blond medelålderskvinna svårt skadad.

En räddningsaktion sjösattes snabbt och den skadade kvinnan, i 60-årsåldern, kunde föras till sjukhus med skärliknande skador i ansiktet, rapporterar brittiska The Sun med hänvisning till kroatiska medier.

– Jag förstår inte hur hon hamnade där. Det är en otroligt otillgänglig del av viken och de vassa stenarna längs vägen kan lätt skära sig igenom skosulor, säger en boende i området till kanalen 24sata.

– Och en kvinna i den åldern kan knappast simma dit, det skulle kräva en enorm styrka. De enda levande varelser som rör sig där är björnar och vildsvin som simmar efter mat.

Vet inte vad hon heter – men talar klockren engelska

Mysteriet kring kvinnan kom att tätna sedan hon förts till sjukhus. När hon hittades hade hon varken pass eller telefon på sig och när hon vaknade till liv visste hon inte hur hon hamnat på kobben. Inte heller vad hon hette eller var hon kommer ifrån. 

Hon kunde dock uttrycka sin oförståelse för sammanhanget på klockren ”professorsmässig” engelska, rapporterar The Sun.

Mystiska flickan i Rom är svensk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.