Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mysteriet kring "Mowglisa" tätnar

Flickan från Kambodja överlevde djungeln - 19 år. När hon hittades var mysterierna många.
Den kambodjanska djungelflickan lockar nyfiken publik i sin hemby.
Samtidigt tätnar mysteriet: hur kunde hon överleva i djungeln, vad åt hon, och vem har klippt hennes hår?
Storögda besökare flockas runt huset i den avlägsna Rattanakiriprovinsen i Kambodja. Där inne sitter Rochom P'ngieng, 27, också kallad Djungelflickan, som återfördes till sin familj tidigare i veckan efter att ha varit försvunnen i 19 år. Men det som vissa kallar mirakel blir allt mer ett mysterium. - Vad har hon ätit? Det kan bli kallt på natten och hon var naken. Dessutom finns det malaria här, säger en besökare till AP.

Håret ett mysterium

Kvinnans blanka, axellånga hår gör honom fundersam. - Det borde ha varit väldigt långt nu. Men det kanske är djungelns andar som har klippt det. Själv säger hon inte ett ord och har inte bidragit med några ledtrådar till var som hänt. Skeptikerna tvivlar på att kvinnan är samma person som den försvunna dottern. Hon skulle kunna höra till de nomadfolkgrupper som lever djupt inne i djungeln eller är kanske en vilsen flykting.

"Röda tigerögon"

Andra tror att hon har fört med sig onda andar och vittnar om hennes "röda tigerögon". - När hon tittade på mig vågade jag inte titta tillbaka. När vi skulle lägga oss för natten sa jag till mina barn att låsa dörren. Jag var rädd att något ont skulle komma och strypa oss, säger en grannkvinna. I torsdags verkade Rochom P'ngieng i alla fall drabbas av hemlängtan. Hon tog av sig kläderna och började gå mot skogen. Men familjen hindrade henne och tog henne till ett tempel där en munk fick ge henne heligt vatten för att skrämma bort onda andar. Än så länge är det oklart om det hjälpte.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!