Identiteten för kvinnan som var det andra offret i dubbelmordet i Södertälje är inte fastslagen ännu. Foto: Janne Åkesson/SwepixIdentiteten för kvinnan som var det andra offret i dubbelmordet i Södertälje är inte fastslagen ännu. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Identiteten för kvinnan som var det andra offret i dubbelmordet i Södertälje är inte fastslagen ännu.  Foto: Janne Åkesson/Swepix
Utanför huset ligger tända ljus till minne av den mördade mannen och den okända kvinnan. Foto: Johan Nilsson / TtUtanför huset ligger tända ljus till minne av den mördade mannen och den okända kvinnan. Foto: Johan Nilsson / Tt
Utanför huset ligger tända ljus till minne av den mördade mannen och den okända kvinnan.  Foto: Johan Nilsson / Tt
"Jag kan inte förstå att det hänt, man tror att man drömmer och ska vakna snart," säger vännen Mohammad Ali. Foto: Janne Åkesson/Swepix"Jag kan inte förstå att det hänt, man tror att man drömmer och ska vakna snart," säger vännen Mohammad Ali. Foto: Janne Åkesson/Swepix
"Jag kan inte förstå att det hänt, man tror att man drömmer och ska vakna snart," säger vännen Mohammad Ali. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Mysteriet kring den
mördade kvinnan

Publicerad

Han tyckte om djur och drömde om att bli läkare - men identiteten är ännu inte fastslagen för den kvinna som var det andra offret i dubbelmordet i Södertälje.

Nu pågår jakten efter den person som misstänks ha mördat den 21-årige mannen och hans okända kvinnliga vän.

– Jag kan inte förstå att det hänt, man tror att man drömmer och ska vakna snart, säger vännen Mohammad Ali.

De mystiska dödsfallen i Södertälje - där polisen hittade en 21-årig man och en okänd kvinna misstänkt mördade i en lägenhet i lördags natt - är fortfarande en gåta.

Den mördade kvinnan är ännu inte identifierad, och mycket tyder på att paret kan ha legat döda i flera dagar.

– Det är inte säkert att vi kan fastställa bådas identitet förrän efter den rättsmedicinska obduktionen, säger Kjell Lindgren vid polisen i Stockholm.

Träffade kvinnan under jullovet

Mohammad Ali, 19, var god vän med den döde 21-åringen och var den som larmade polisen om att han var försvunnen.

– Jag hade försökt få tag på honom i flera dagar utan att få något svar så i lördags kontaktade jag polisen, säger Mohammad Ali.

Han var hemma hos 21-åringen torsdagen för en och en halv vecka sedan:

– Då var han precis som vanligt, han hade inte problem med något.

Men redan under förra helgen verkar något ha hänt. 21-åringen jobbade extra på ett äldreboende i Nykvarn men dök inte upp på jobbet. Mohammad - som arbetar på samma ställe - blev uppringd av sin chef som undrade om han visste var 21-åringen var.

– Jag åkte till och med hem till honom i onsdags och knackade på. Det lyste i lägenheten men det var ingen som öppnade, säger Mohammad Ali.

Han har även träffat den döda kvinnan vid ett par tillfällen:

– Jag träffade henne några gånger under jullovet, men jag känner henne inte. Jag vet inte varifrån hon kommer, men vi talade persiska med varandra.

Polisen har ställt flera frågor till Mohammad Ali om den mystiska kvinnan, frågorna handlade om han träffat henne, i så fall när han träffat henne och om han känner till närmare detaljer om vem hon är.

Mohammad har också hört ett namn på kvinnan från en av sina vänner men har inte hört det förut.

Ingen gripen

Mohammad Ali är skakad av det som hänt. Han lärde känna 21-åringen för drygt fyra år sedan då båda var nyanlända i Sverige och de har även bott tillsammans under två år.

Han beskriver sin vän som en lugn och snäll person som tyckte om djur.

– Han pluggade på gymnasiet nu och ville bli läkare eller sjuksköterska. Han var en ängel, jag förstår inte att det hänt - det sitter inte ihop i hjärtat och hjärnan, säger han.

Polisen har ännu inte gripit någon för det misstänkta dubbelmordet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag