Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mysteriet: Hela familjen låg död bredvid stigen

Senaste nyheterna med Expressen TV
Ellen Chung med familjens hund.
Foto: Facebook
Jonathan Gerrish.
Foto: Facebook

En hel familj har hittats mystiskt död i USA.

Mamman, pappan, bebisen och familjens hund låg vid en vandringsled – men ingen vet vad de dog av.

– Det tillhör inte direkt vanligheterna att man hittar alla i en familj, inklusive hunden, döda, säger polisens talesperson Kristie Mitchell enligt The Sun.

En vän till familjen träffade Ellen Chung, Jonathan Gerrish och parets ettåriga dotter under lördagen. Parets sista livstecken var att de laddade upp ett fotografi på sociala medier tidigt på söndagen. Dagen därpå rapporterades de som saknade av nära och kära som inte kunde få kontakt med dem.

Familjens bil hittades vid ett avsides vandringsområde vid Sierra National-skogen i Kalifornien. Strax därpå hittades alla tre döda intill en stig. Även familjens hund låg död på platsen. Ingen kropp hade spår av våld och det är fortfarande okänt vad dödsorsaken var, uppger polisen i Mariposa County enligt USA Today

– Därför har vi hanterat det här som en skyddsdräktssituation. Vi vet helt enkelt inte, säger Kristie Mitchell.

Familjen hittades död vid Sierra National-skogen i Kalifornien.
Foto: Wikimedia

Polisen: ”En mycket bisarr situation”

En teori är att alla fyra dog av kolmonoxidförgiftning. Det finns ett flertal numera stängda gruvor i området och för flera år sedan dog två gruvarbetare och 19 skadades i Colorado efter att ha utsatts för kolmonoxid.

– Men hittills har inga giftiga nivåer av gaser uppmätts, säger Kristie Mitchell.

Polisens andra teori är att dödsfallen skulle kunna bero på giftiga alger, men man utesluter inte att dödsorsaken är en annan och obduktioner på offren kommer därför att genomföras.

– Det är en mycket bisarr situation, säger Kristie Mitchell.

Se något mer:
Gåtan: Familjen hittades död i Airbnb på solsemestern

Fallet förbryllar anhöriga: ”Vi är inte säkra på några detaljer”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.