Mysteriet: Bajsattack
är omöjlig att radera

Publicerad

Karriärcoachen Nina Jansdotter har utsatts för ett mystiskt Facebookangrepp.

Någon har laddat upp 93 bajsbilder på hennes vägg - som hon varken kan se eller ta bort.

- Det är läskigt, för det känns som att jag inte längre kan bestämma vad som finns på min wall, säger Jansdotter.

Tidigt på onsdagsmorgonen började meddelanden till karriärcoachen Nina Jansdotter att trilla in. Hennes Facebookvänner hade noterat att hennes vägg var belamrad med bajsbilder. Samtliga bilder var upplagda under natten av samma okända person, som Nina Jansdotter misstänker använder en falsk profil. Tidigare var de Facebookvänner men i samband med att bajsbilderna lades ut blockerades hon av profilen.

Nina JansdotterFoto: Sara Strandlund
Men Nina Jansdotter kan själv varken se eller ta bort bilderna.

- Det här är ett presumtivt hot som jag aldrig har tänkt på, att man kan lägga upp bilder, att jag inte kan se dem och framför allt inte kan ta bort dem. Det känns ju helt absurt, säger Nina Jansdotter.

"Är läskigt"

- Det förvånar och det är läskigt för det känns som att jag inte längre kan bestämma vad som finns på min wall.

Dessutom kommer Nina Jansdotter inte länge åt sina egna inlägg som är gjorda innan bajsbilderna lades upp.

Fler personer har under onsdagen fått samma bilder postade på sin Facebook-vägg.

- Det är bara kvinnor han har lagt upp bilderna hos och flera av dem är coacher. På ett vis känns det lite skönt att veta att det inte är ett personligt angrepp mot mig. Samtidigt är jag ledsen över att de har fått samma bilder.

"Ett mysterium"

Nina Jansdotter och flera av hennes vänner har anmält bilderna till Facebook och några av dem har även gjort en polisanmälan.

På Facebook ska man nu undersöka vad som har hänt.

- Det känns som ett litet mysterium, men det måste ha att göra med någon typ av säkerhetsinställning som någon har gjort. Jag skulle behöva vända mig till supportavdelningen och kolla vad som har hänt eller vad som möjligtvis kan ligga bakom, säger en talesperson för Facebook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag