Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mysteriet: Bajsattack
är omöjlig att radera

Karriärcoachen Nina Jansdotter har utsatts för ett mystiskt Facebookangrepp.

Någon har laddat upp 93 bajsbilder på hennes vägg - som hon varken kan se eller ta bort.

- Det är läskigt, för det känns som att jag inte längre kan bestämma vad som finns på min wall, säger Jansdotter.

Tidigt på onsdagsmorgonen började meddelanden till karriärcoachen Nina Jansdotter att trilla in. Hennes Facebookvänner hade noterat att hennes vägg var belamrad med bajsbilder. Samtliga bilder var upplagda under natten av samma okända person, som Nina Jansdotter misstänker använder en falsk profil. Tidigare var de Facebookvänner men i samband med att bajsbilderna lades ut blockerades hon av profilen.

Nina Jansdotter
Foto: Foto: Sara Strandlund
Men Nina Jansdotter kan själv varken se eller ta bort bilderna.

- Det här är ett presumtivt hot som jag aldrig har tänkt på, att man kan lägga upp bilder, att jag inte kan se dem och framför allt inte kan ta bort dem. Det känns ju helt absurt, säger Nina Jansdotter.

"Är läskigt"

- Det förvånar och det är läskigt för det känns som att jag inte längre kan bestämma vad som finns på min wall.

Dessutom kommer Nina Jansdotter inte länge åt sina egna inlägg som är gjorda innan bajsbilderna lades upp.

Fler personer har under onsdagen fått samma bilder postade på sin Facebook-vägg.

- Det är bara kvinnor han har lagt upp bilderna hos och flera av dem är coacher. På ett vis känns det lite skönt att veta att det inte är ett personligt angrepp mot mig. Samtidigt är jag ledsen över att de har fått samma bilder.

"Ett mysterium"

Nina Jansdotter och flera av hennes vänner har anmält bilderna till Facebook och några av dem har även gjort en polisanmälan.

På Facebook ska man nu undersöka vad som har hänt.

- Det känns som ett litet mysterium, men det måste ha att göra med någon typ av säkerhetsinställning som någon har gjort. Jag skulle behöva vända mig till supportavdelningen och kolla vad som har hänt eller vad som möjligtvis kan ligga bakom, säger en talesperson för Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.