Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Myndighetscheferna hade krismöte om bränderna

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

På onsdagen träffades flera myndighetschefer när Krishanteringsrådet hade sammanträde med anledning av skogsbränderna och den extrema värmen.

– Det var ett bra möte, jag är imponerad av den samarbetsförmåga som finns i landet, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Bakom regeringskansliets krishantering står Justitiedepartementet och mötet leddes av Morgan Johanssons statssekreterare Charlotte Svensson.

Krisrådet har vanligtvis två möten per år, men kan även inkallas vid speciella krissituationer. Syftet med mötet var att de olika myndigheterna skulle dela information med varandra.

– Vi har orienterat varandra om läget och sedan har vi tittat på vad vi behöver göra på kort och på lång sikt. Vi har även sett till så att inget ramlar mellan stolarna, säger rikspolischefen Anders Thornberg till TT efter mötet.

I ett pressmeddelande säger rikspolischefen vidare:

– Det var ett bra möte, jag är imponerad av den samarbetsförmåga som finns i landet. Polisen fortsätter att samverka med övriga myndigheter för att bekämpa bränderna.

I rådet ingår förutom rikspolischefen bland andra även säkerhetspolischefen, överbefälhavaren, chefen för MSB och en landshövding som företräder länsstyrelserna.

LÄS ALLT OM SKOGSBRÄNDERNA I SVERIGE 2018 HÄR.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.