Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Myndighet hotad – tvingas stänga

Så ser brottsstatistiken i Sverige ut.
Ett hot har kommit in till Arbetsförmedlingen i Avesta. Foto: GOOGLE MAPS
Myndigheten har därför tvingats hålla stängt i dag. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ett hot har kommit in till Arbetsförmedlingen i Avesta. Myndigheten har därför tvingats hålla stängt i dag.
– Personalen är skärrade och känner olust, berättar Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson. Vilket Avesta tidning var först att berätta om. 

Under tisdagsmorgonen sattes en lapp upp på dörren till Arbetsförmedlingen i Avesta. På lappen stod det att myndigheten var stängd på grund av hot. 

Patrik Svensson är presschef på Arbetsförmedlingen, han bekräftar att hot har riktats mot personalen på Arbetsförmedlingen. 

– Förra veckan kom det in en person som ville göra upp med någon i personalen. Sen i går uppfattade man att en person bar en kniv inne i lokalen. Vilket gjorde att personalen kände stor olust, säger han. 

Arbetsförmedlingen i Avesta håller vanligtvist bara öppet tisdagar och torsdagar. Och han vet inte när de kommer öppna igen. Men han säger att med hänsyn till besökarna och personalen, beslutade de att hålla stängt i dag. 

– Personalen är skärrade och känner stor olust, säger Patrik Svensson. 

Polisen i Avesta har däremot inte fått in någon anmälan om hot.
– Vi har inte fått in någon anmälan, säger Joakim Erikson, vid polisen i Avesta. 

Mattias Olofsson är enhetschef på Arbetsförmedlingen i Avesta. Han säger att de valde att stänga eftersom de haft två incidenter oberoende av varandra på kort tid.

– Förra veckan var det en person som ringde in med ett hot, och vi bedömde det som allvarligt. Och i går var det en man som kom in och personalen bedömde det som att han hade en kniv på sig, säger han. 

Han säger att det känns olustigt, men att de har polisanmält båda händelserna och att Arbetsförmedlingen kommer ha öppet på torsdag. 

–Vi har varit i kontakt med säkerhetsavdelningen. Personalen kommer ha personlarm och utifrån det bedömer vi att det går att ha öppet igen på torsdag.