Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mussolinis barnbarn fick flest röster i Roms val

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Rachele Mussolini tog hem flest röster i Roms kommunval. Hon är barnbarn till den fascistiska diktatorn Benito Mussolini och medlem i högernationalistiska Fratelli d'Italia.
Foto: Mauro Scrobogna / TT NYHETSBYRÅN
Benito Mussolini ledde Italien under andra världskriget.
Foto: OKÄND / OKÄND

Rachele Mussolini tog hem flest röster i Roms kommunval.

Hon är barnbarn till den fascistiska diktatorn Benito Mussolini och medlem i högernationalistiska Fratelli d'Italia.

I helgen gick Italiens huvudstad Rom till kommunval. När folket lagt sin röst stod det klart att Benito Mussolinis barnbarn, Rachele Mussolini, fått flest röster.

Kandidaten från högernationalistiska Fratelli d'Italia – Italienska brödraskapet – fick totalt 8 200 röster. Det är betydligt fler än de 657 röster hon fick när hon tillträdde i kommunfullmäktige 2016.

Rachele Mussolini har sedan inträdet i politiken uppmärksammats för sitt släktskap med diktatorn. 

I en intervju med La Repubblica säger hon att hon förr bara fick intervjuförfrågningar om sitt namn, men att det nu förändrats.

– Under min sista mandatperiod har de börjat fråga om initiativen jag jobbar med. Jag har jobbat hårt, säger hon till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.