Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Musks Trump-känga mot Biden efter rymdsuccén

Här återvänder de första civila rymdturisterna till jorden
Elon Musk.
Foto: ANDREW GOMBERT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden.
Foto: SHUTTERSTOCK

Elon Musks SpaceX genomförde förra veckan en historisk rymdfärd med bara civila utan några utbildade astronauter ombord.

Musk verkar dock inte gilla att USA:s president inte har sagt ett ord om detta – och delar därför ut en känga till Joe Biden inspirerad av Donald Trumps öknamn för honom.

”Han sover fortfarande”, skriver Musk på Twitter enligt CNBC.

SpaceX-kapseln landade utanför Floridas kust natten mot söndag svensk tid. Fyra civila hade då tillbringat tre dagar i rymden, den första rymdfärden som genomförts helt utan utbildade astronauter ombord.

Många har gratulerat Elon Musk och SpaceX för detta – men någon som inte ens nämnt det hela är USA:s president Joe Biden. 

Och även om Elon Musk nyligen sade att han föredrar att inte blanda sig i politiken så kunde han inte låta bli att lämna en syrlig kommentar riktad mot Joe Biden, inspirerad av Donald Trumps öknamn för honom.

SpaceX-kapseln landade utanför Floridas kust efter rymdfärden natten mot söndag.
Foto: AP / TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump gav Joe Biden öknamnet ”Sömnige Joe”.
Foto: KEVIN DIETSCH/UPI/SHUTTERSTOCK

Trump till Biden: ”Somna inte under mötet nu”

Under presidentvalskampanjen förra året kallade Donald Trump många gånger sin motståndare Joe Biden för ”Sömnige Joe”. ”Somna inte under mötet nu”, skrev Trump i ett mejl riktat till Biden när han skulle träffa Rysslands president Vladimir Putin i juni.

När Musk fick en fråga på Twitter i helgen om varför han tror att Biden inte har kommenterat rymdfärden svarade Musk därför:

”Han sover fortfarande.”

https://twitter.com/elonmusk/status/1439665626914635783?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1439665626914635783%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnbc.com%2F2021%2F09%2F19%2Felon-musk-mocks-president-biden-after-spacex-completes-first-all-civilian-mission.html
Säger om kryptohaussen: Musk påminner om Trump

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.