Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mumifierade mamman och tog hennes pension

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
En österrikisk polisbil. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP TT NYHETSBYRÅN

När den 66-åriga österrikarens mamma dog för drygt ett år sedan frös han först ned henne – och mumifierade sedan kroppen.

I lördags hittades kroppen och nu anklagas 66-åringen för att ha gömt mamman för att ta del av hennes pension, rapporterar AFP.

Den 66-åriga österrikaren har i förhör berättat att hans 89-åriga mamma dog i hemmet. Han ska sedan ha lagt hennes kropp på is i källaren, så att det inte skulle lukta. Därefter ska 66-åringen ha lindat in kroppen i bandage.

– Han täckte sedan moderns kropp med sand från en kattlåda till dess att den mumifierats, säger Helmut Gufler, chef för den österrikiska bedrägeriroteln, till nyhetsbyrån AFP.

Låg i källaren i ett år

I över ett års tid låg kroppen i källaren och den misstänkte tog under den tiden mammans pensionspengar, motsvarande en halv miljon kronor, och stoppade i egen ficka. Pengarna tror österrikisk polis var andledningen till att 66-åringen gömde kroppen.

Vid flera tillfällen ska den misstänktes bror ha kommit förbi bostaden, som ligger i Tyrolen. 66-åringen ska då ha bortförklarat hennes frånvaro med att hon låg på sjukhus.

Brevbäraren avslöjade bluffen

Bluffen uppdagades först efter att en ny brevbärare bad om att få se papper på att 66-åringen hade rätt att ta emot mammans post. När han vägrade anmäldes saken till polisen som sedan kunde hitta mammans kropp.

Polis har genom en obduktion uteslutit att sonen mördat mamman och han är nu misstänkt för brott motsvarande brott mot griftefriden och bedrägeri, skriver AFP.

Dömdes för mord – nu gifter sig John med offrets syster

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.