Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Muhrén sågar landslaget

Först fick de 30 000 fanatiska ryska bandyfansen se en svensk VM-finalförlust.
Sedan slutet på en landslagskarriär.
- Så här vill inte jag spela bandy, nu slutar jag i landslaget, säger Magnus Muhrén.
Beslutet har växt fram under veckan, och efter finalförlusten, 1-3 mot Ryssland, var Sveriges bästa bandyspelare genom tiderna säker på sin sak. Är det inte roligt ska man inte fortsätta. - Vi gör en massa långa jäkla bolltransporter, och spelar mer eller mindre på tre man i andra halvlek. Jag har liksom ingen riktigt plats i det här laget. Edsbyn är framgångsrika med det här spelet, men jag kan inte spela det. Jag har gjort 12-13 år i landslaget, nu ska jag satsa på familjen och Sandviken i stället, sade Muhrén.

Avgjordes i slutet

Det var faktiskt ganska nära att han fick avsluta landslagskarriären med ett VM-guld. Matchen avgjordes först när Sergej Obuchov sköt in 3-1 i slutminuterna, och dessförinnan hade svenskarna haft en hel del oflyt. Vid 1-1 var bollen en halvmeter utanför plan men domaren blåste inte av, och vid 2-1-målet fick målvakten Andreas Bergwall bollen där man absolut inte vill ha den. - Den träffade rätt på pungen, och sedan smet den in på något sätt. Deras tredje mål tar på brorsan (Marcus Bergwall) annars skulle jag nog ha tagit den. Men jag tycker ändå att vi står upp och faller med all heder kvar. Ibland förlorar man mot ett bättre bandylag, och det gjorde vi i dag, sade Bergwall. Finalen var annars precis som Sverige-Paraguay i fotbolls-VM i somras - bortsett från att det var 35 grader kallare och en massa pälsmössor i stället för vikingahjälmar på läktaren. Det var helt fullsatt och läktarvolymen så hög att det var svårt att kommunicera på plan.

"Ingen hörde vad jag skrek"

Förbundskapten Anders Jakobsson: - Vi gjorde en bra första halvlek, men i andra tar vi alldeles för många egna åkningar i stället för att lita till laget. Men det var jättesvårt att få ut direktiv, det var ändå ingen som hörde vad jag skrek. Det har varit det bästa VM jag har varit med om publikt, sade Jakobsson, som har lett laget till två raka VM-silver under sina år som huvudansvarig. Guldet får vänta minst ett år till. - Det känns jobbigt. Vi var två centimeter ifrån att göra 2-1 när David Karlsson träffar axeln på målvakten, och i anfallet efter är Bergwall två centimeter från att rädda bollen. Det är ingen bortförklaring, men det visar hur små marginaler det faktiskt är, sade han. VM 2008 spelas i Moskva, och då ska landslaget nå sin sjunde raka VM-final. Men då är inte Magnus Muhrén där. - Jag hade hoppats få avsluta karriären med en seger, men nu känns det mest skönt att få åka hem. Och VM nästa år här igen lockar inte alls. Jag tycker inte om någonting med Ryssland, och det ska bli otroligt skönt att få komma hem nu.