Niklas Wykman hotar att lämna moderaterna och sitt uppdrag i MUF. Foto: Örnberg Christian
Niklas Wykman hotar att lämna moderaterna och sitt uppdrag i MUF. Foto: Örnberg Christian

MUF: s ordförande hotar att avgå

Publicerad
Uppdaterad
Ordföranden för moderata ungdomsförbundet, Niklas Wykman, hotar att lämna partiet, avslöjar Politikerbloggen.se.
- Jag kan inte vara medlem i ett parti som företräder idén att avlyssna alla svenskars mejl och telefonsamtal, säger han.
Beslutet om den nya FRA-lagen röstades fram i onsdags och har väckt stor debatt.
Nu avslöjar Politikerbloggen.se att Niklas Wykman, som är ordförande för moderata ungdomspartiet, hotar att lämna partiet.
– Om moderaterna inte ändrar sin position i FRA-lagstiftningen saknar de mitt stöd. Jag kan inte vara medlem i ett parti som företräder idén att avlyssna alla svenskars mejl och telefonsamtal, skriver Niklas Wykman, i sin blogg.
Statsminister Fredrik Reinfeldt svarar:
– Nej, det låter ju som ett läskigt parti att vara medlem i, så det är ju bra att vi inte har fattat något sådant beslut heller, säger han i TV4 Nyheterna.

"Tydligt markera"


Niklas Wykman tror att det är den unga generationen som bäst förstår vad den nya lagen innebär.
– Vi måste tydligt markera att här har ni landat fel. Felsteg kan korrigeras, och nu är det dags att korrigera det här felsteget, säger han till Politikerbloggen.
Han säger också att han tror att moderaterna kommer att få det svårt att försvara förslaget framöver.
Ja-sägarna har fått massiv kritik efter omröstningen och flera politiker har hängts ut med namn och bild på bloggar.
Senast bad ledarskribenten Richard Slätt åtta borgerliga politiker som röstat ja att dra åt helvete.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag