MUF:s ordförande Erik Bengtzboe kritiserar Borg. Foto: Cornelia Nordström
MUF:s ordförande Erik Bengtzboe kritiserar Borg. Foto: Cornelia Nordström

MUF-ordförande sågar Reinfeldt och Borg

Publicerad

I dag går MUF:s ordförande Erik Bengtzboe till hårt angrepp mot Anders Borg och Fredrik Reinfeldt på DN debatt.

Jobbpakten har helt avstannat, menar han.

"Statsministern och finansministern sätter sig i knäet på fackföreningsrörelsen och förväntar sig att de av allmän vänlighet ska hjälpa oss unga in", skriver han.

Under Almedalsveckan i somras presenterade stats­minister Fredrik Reinfeldt jobbpakten. Regeringen, LO och Svenskt näringsliv skulle tillsammans arbeta för att minska ungdomsarbetslösheten.

Ett halvår efter att jobbpakten presenterades får Reinfeldt och Borg hård kritik - från egna ungdomsförbundet.

MUF-­ordföranden Erik Bengtzboe kritiserar ­initiativet på DN Debatt i dag och menar att arbetet att bekämpa ungdomsarbetslösheten har avstannat.

"Det kanske inte är helt ärligt att hävda att den gått på grund, men seglen har inte hissats sedan Almedalen", skriver han och fortsätter att pakten förlorar sitt syfte när den part som be­höver det inte bjuds in till "kaffet".

"Sätter sig i knäet"

Även Anders Borg får kritik från Bengtzboe, där finansministern anklagas för att låta fack och näringsliv styra iniativet.

"Vi unga kan inte vänta på att Anders Borg har fikat klart med LO och Svenskt näringsliv. Statsministern och finansministern sätter sig i knäet på fackföreningsrörelsen och förväntar sig att de av allmän vänlighet ska hjälpa oss unga in", skriver Bengtzboe.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag