Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MUF-ordförande sågar Reinfeldt och Borg

MUF:s ordförande Erik Bengtzboe kritiserar Borg. Foto: Cornelia Nordström

I dag går MUF:s ordförande Erik Bengtzboe till hårt angrepp mot Anders Borg och Fredrik Reinfeldt på DN debatt.

Jobbpakten har helt avstannat, menar han.

"Statsministern och finansministern sätter sig i knäet på fackföreningsrörelsen och förväntar sig att de av allmän vänlighet ska hjälpa oss unga in", skriver han.

Under Almedalsveckan i somras presenterade stats­minister Fredrik Reinfeldt jobbpakten. Regeringen, LO och Svenskt näringsliv skulle tillsammans arbeta för att minska ungdomsarbetslösheten.

Ett halvår efter att jobbpakten presenterades får Reinfeldt och Borg hård kritik - från egna ungdomsförbundet.

MUF-­ordföranden Erik Bengtzboe kritiserar ­initiativet på DN Debatt i dag och menar att arbetet att bekämpa ungdomsarbetslösheten har avstannat.

"Det kanske inte är helt ärligt att hävda att den gått på grund, men seglen har inte hissats sedan Almedalen", skriver han och fortsätter att pakten förlorar sitt syfte när den part som be­höver det inte bjuds in till "kaffet".

"Sätter sig i knäet"

Även Anders Borg får kritik från Bengtzboe, där finansministern anklagas för att låta fack och näringsliv styra iniativet.

"Vi unga kan inte vänta på att Anders Borg har fikat klart med LO och Svenskt näringsliv. Statsministern och finansministern sätter sig i knäet på fackföreningsrörelsen och förväntar sig att de av allmän vänlighet ska hjälpa oss unga in", skriver Bengtzboe.