Muf-kravet på Kinberg Batra: Fäll regeringen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Muf:s ordförande Rasmus Törnblom skriver på Dagens Industris debattsida och kräver att alliansen måste fälla regeringen.
Foto: Sven Lindwall
Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderatledaren Anna Kinberg Batra utmanas nu från de egna leden.

I en debattartikel som publiceras i Dagens Industri skriver Muf:s ordförande Rasmus Törnblom och uppmanar alliansen att fälla regeringen.

"Oavsett om utfallet blir en alliansregering eller ett nyval i ett senare läge så är det bättre än den nuvarande situationen." skriver Törnblom i debattartikeln.

Rasmus Törnblom, ordförande för Moderata ungdomsförbundet Muf, är kritisk till det gångna årets politik och dömer ut regeringens agerande.

Han menar att år 2015 kännetecknats av politiskt övertaktiserande, ogenomtänkta utspel och en stor ovilja till nödvändiga politiska reformer.

"Fäll regeringen"

Inför år 2016 vill han se nya tag och ett politiskt ansvar. Därför uppmanar han alliansen att fälla regeringen.

"Att på allvar ta ansvar innebär för alliansen ett gemensamt initiativ för att fälla regeringen. Ett första steg är att de fyra partierna tillsammans inleder ett budgetarbete inför 2016." skriver Törnblom på Di Debatt.

Enligt honom har alliansen bättre förutsättningar att få stöd för sin politik i riksdagen jämfört med den nuvarande rödgröna regeringen.

Törnblom menar att oavsett om fällandet av regeringens budget skulle leda till en alliansregering eller ett nyval är detta ett bättre alternativ än den nuvarande politiska situationen.

Krävs liberala reformer

I debattartikeln pekar han ut flera stora utmaningar som Sverige står för: ökande arbetslöshet, sjunkande skolresultat och långa bostadsköer.

Han menar vidare att regeringen är ytterst ansvariga för det läge som Sverige befinner sig i just nu och att förtroendet för politiken har undergrävts.

Han menar i debattartikeln, som på onsdagen publiceras på dagens Industris debattsida, att det krävs liberala reformer för att möta detta och pekar på reformer för större lönespridning, flexibelt anställningsskydd, kunskapsplikt i skolan och marknadshyror.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.