Muf:s ordförande Rasmus Törnblom skriver på Dagens Industris debattsida och kräver att alliansen måste fälla regeringen. Foto: Sven LindwallMuf:s ordförande Rasmus Törnblom skriver på Dagens Industris debattsida och kräver att alliansen måste fälla regeringen. Foto: Sven Lindwall
Muf:s ordförande Rasmus Törnblom skriver på Dagens Industris debattsida och kräver att alliansen måste fälla regeringen.  Foto: Sven Lindwall
Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra. Foto: Henrik Montgomery/TTModeraternas ledare Anna Kinberg Batra. Foto: Henrik Montgomery/TT
Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra. Foto: Henrik Montgomery/TT

Muf-kravet på Kinberg Batra: Fäll regeringen

Publicerad

Moderatledaren Anna Kinberg Batra utmanas nu från de egna leden.

I en debattartikel som publiceras i Dagens Industri skriver Muf:s ordförande Rasmus Törnblom och uppmanar alliansen att fälla regeringen.

"Oavsett om utfallet blir en alliansregering eller ett nyval i ett senare läge så är det bättre än den nuvarande situationen." skriver Törnblom i debattartikeln.

Rasmus Törnblom, ordförande för Moderata ungdomsförbundet Muf, är kritisk till det gångna årets politik och dömer ut regeringens agerande.

Han menar att år 2015 kännetecknats av politiskt övertaktiserande, ogenomtänkta utspel och en stor ovilja till nödvändiga politiska reformer.

"Fäll regeringen"

Inför år 2016 vill han se nya tag och ett politiskt ansvar. Därför uppmanar han alliansen att fälla regeringen.

"Att på allvar ta ansvar innebär för alliansen ett gemensamt initiativ för att fälla regeringen. Ett första steg är att de fyra partierna tillsammans inleder ett budgetarbete inför 2016." skriver Törnblom på Di Debatt.

Enligt honom har alliansen bättre förutsättningar att få stöd för sin politik i riksdagen jämfört med den nuvarande rödgröna regeringen.

Törnblom menar att oavsett om fällandet av regeringens budget skulle leda till en alliansregering eller ett nyval är detta ett bättre alternativ än den nuvarande politiska situationen.

Krävs liberala reformer

I debattartikeln pekar han ut flera stora utmaningar som Sverige står för: ökande arbetslöshet, sjunkande skolresultat och långa bostadsköer.

Han menar vidare att regeringen är ytterst ansvariga för det läge som Sverige befinner sig i just nu och att förtroendet för politiken har undergrävts.

Han menar i debattartikeln, som på onsdagen publiceras på dagens Industris debattsida, att det krävs liberala reformer för att möta detta och pekar på reformer för större lönespridning, flexibelt anställningsskydd, kunskapsplikt i skolan och marknadshyror.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag