Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Muellers utfrågning flyttas fram en vecka

Robert Mueller ska frågas ut i amerikanska kongressen. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Utfrågningen av den särskilde utredaren Robert Mueller i den amerikanska kongressen flyttas fram en vecka, rapporterar Reuters.

Mueller har kallats till två utskott i representanthuset för att vittna om den så kallade Rysslandsutredningen.

Efter att ha kallats till kongressen gick Mueller till slut med på att inställa sig i justitie- och underrättelseutskotten den 17 juli.

Men nu skjuts utfrågningen fram en vecka till den 24 juli för att ge ledamöterna mer tid till att ställa frågor, enligt Reuters.

Utfrågningarna kommer att vara offentliga och ledamöterna kan ställa frågor om utredningen av rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016.

Mueller ska offentligt frågas ut om Rysslandsutredningen

– Alla ledamöter, demokrater och republikaner, i de båda utskotten kommer att ha en meningsfull möjlighet att fråga ut den särskilde utredaren offentligt. Och det amerikanska folket kommer slutligen att få en möjlighet att direkt från Mueller höra vad hans utredning upptäckte, säger ordförande i justitieutskottet Jerrold Nadler, enligt Reuters.

Efter nästan två år av utredning lämnade Mueller över resultatet till justitieminister William Barr i mars i år. En dryg månad senare offentliggjordes en maskad version av rapporten.

I slutat av maj talade Mueller för första gången offentligt om Rysslandsutredningen och han sa då att han inte önskade vittna inför kongressen.

Demokraterna har dock drivit frågan att Mueller ska kallas till utskotten.