Här i semesterparadiset Sharm el-Sheik befinner sig Mubarak. Foto: Jan Wiriden
Här i semesterparadiset Sharm el-Sheik befinner sig Mubarak. Foto: Jan Wiriden

Mubarak gömmer sig i svenkparadis

Publicerad
Uppdaterad
Samtidigt som vicepresidenten meddelande hans avgång gömde sig Hosni Mubarak - i turistparadiset Sharm el-Sheikh.
Efter 18 dagar av protester kom beskedet som så många egyptier hade väntat på:
President Hosni Mubarak avgår.
Men det var vicepresidenten, Omar Suleiman, som lämnade beskedet i statstelevisionen klockan 17.00 svensk tid på fredagen.
Hosni Mubarak. Foto: Jim Hollander
Hosni Mubarak hade tidigare på dagen flytt till turistparadiset i Egypten, Sharm el-Sheikh där han har både hus och palats och där han har tagit emot flera stora utländska politiker under sina 30 år vid makten.

Lämnar inte landet

Till skillnad från Kairo och Alexandria har Sharm el-Sheikh varit lugnt sedan protesterna startade.
Mubarak har levt i turistparadiset till och från under tio år.
Enligt Sky News har Hosni Mubarak inga planer på att lämna Egypten.
Hosni Mubarak har tidigare själv sagt att han inte kommer lämna landet, utan ska dö i Egypten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag