Stefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken. Foto: Anna SvanbergStefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken. Foto: Anna Svanberg
Stefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken.  Foto: Anna Svanberg
Moderaterna med Tomas Tobé i spetsen tycker att Socialdemokraterna ska köra över Miljöpartiet när det kommer till driva igenom den nya migrationspolitiken. Foto: Anna-Karin NilssonModeraterna med Tomas Tobé i spetsen tycker att Socialdemokraterna ska köra över Miljöpartiet när det kommer till driva igenom den nya migrationspolitiken. Foto: Anna-Karin Nilsson
Moderaterna med Tomas Tobé i spetsen tycker att Socialdemokraterna ska köra över Miljöpartiet när det kommer till driva igenom den nya migrationspolitiken. Foto: Anna-Karin Nilsson
Moderaterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen. Foto: Anna-Karin NilssonModeraterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Moderaterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen.  Foto: Anna-Karin Nilsson
Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin. Foto: Anna-Karin NilssonMiljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin. Foto: Anna-Karin Nilsson
Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin.  Foto: Anna-Karin Nilsson

M:s uppmaning till Löfven: Kör över MP

Publicerad

Stefan Löfven uppmanas att snabbt köra över Miljöpartiet och driva igenom den nya migrationspolitiken.

Moderaterna ger därför statsministern fullmakt i flyktingkrisen.

– Hittepå-spinn. Regeringskansliet arbetar med fullt tryck med frågan. Men självklart måste remisser gås igenom, svarar statsministerns statssekreterare Mats Andersson.

Enligt Moderaterna bör arbetsmarknadsminister Ylva Johansson köra över Miljöpartiet för att snabbt få den nya migrationspolitiken på plats.

– Ylva Johansson har fått ett uppdrag att vara överrock åt Miljöpartiet, och det är dags att hon använder sig av den rollen, säger Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé.

– Det är tydligt att splittringen inom regeringen när det gäller migrationspolitiken försenar regeringens agerande. Vi moderater är väldigt bekymrade över detta. Vi behöver få den nya migrationspolitiken på plats så snabbt som möjligt.

Kan inte en förklaring vara remissinstansernas tunga kritik? Måste man inte lyssna på remissinstanserna?

– Man ska alltid lyssna på remissinstanserna, men i det här arbetet är det tydligt att det är regeringens egen saktfärdighet som gjort att det tagit så lång tid. Regeringen är väldigt saktfärdig både när det gäller migrationen och integrationspolitiken. Jag tror att det handlar om att Miljöpartiet hela tiden bromsar upp.

Tobé: Problematiskt för Miljöpartiet

Men om vi har en regering med två partier måste väl båda partierna göra avtryck. Var det inte så även med alliansregeringen?

– Jo, men det är väldigt viktigt att vi får den nya migrationspolitiken på plats så snabbt som möjligt. Här har regeringen gett besked om ett antal nya regleringar som man vill gå fram med, och då borde man inte låta den egna splittringen stå i vägen för detta. Jag upplever inte att det är arbetet med remisserna som försenar detta. Det verkar mer handla om att det blir problematiskt för Miljöpartiet.

– Socialdemokraterna har varit tydliga med att man vill att det ska gå snabbt, och det var bland annat därför man utsåg Ylva Johansson i rollen att bli överrock till Miljöpartiet.

Lovar carte blanche i flyktingkrisen

Enligt Tomas Tobé måste regeringen nu snabbt ta fram förslag som kan behandlas i riksdagen.

– Lägger man förslag snabbt så är vi moderater beredda att agera snabbt för att den här nya politiken ska bli verklighet. Det är ett besked från oss moderater. Vi är beredda att ta ansvar i detta läge. Jag tycker inte att Socialdemokraterna ska låta Miljöpartiet dra ut på detta längre. Den här politiken behöver man få på plats.

Stefan Löfven får ett carte blanche från Moderaterna. Ni kommer att rösta för förslagen bara han kör över MP?

– Ja, vi tycker i grunden att det är bra förslag. Sen har vi egna förslag som vi också driver. Vi tycker att Sverige behöver en flyktingpaus, men i grunden ställer vi oss bakom de här förslagen.

Mats Andersson, statssekreterare i samordningskansliet på statsrådsberedningen, kommenterar utspelet från Moderaterna:

– Hittepå-spinn. Regeringskansliet arbetar med fullt tryck med frågan. Men självklart måste remisser gås igenom.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag