Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP:s utrikespolitiska talesperson backar från anklagelser mot kolleger

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar.Foto: / PRESSBILD

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar tar avstånd från uppmärksammade påståenden om MP-företrädare som hon gjort på Facebook.

"Jag inser att jag för två veckor sedan i ett inlägg på Facebook påstod saker om partiföreträdare som jag inte hade grund för att påstå. Det var olyckligt och ogenomtänkt. Jag tar avstånd från de påståendena", skriver Stålhammar i en kommentar till TT.

Ett skäl är ett uppmärksammat inlägg på Facebook där hon anklagat personer i partiet för att "dreva" mot henne och ha otillbörliga kontakter med "en viss utländsk nation". Det borde vara en nationell säkerhetsfråga, enligt henne.

MP:s partisekreterare Amanda Lind.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Partiledningen har kommit fram till att det inte finns någon grund för hennes uppgifter. På onsdagen sade partisekreteraren Amanda Lind att ledningen har talat om för henne att det inte är lämpligt att lägga ut spekulationer på sociala medier.

Välkomnar avbönen

Amanda Lind välkomnar Stålhammars avbön.

"Pernilla Stålhammar konstaterar att hennes uttalanden var ogenomtänkta och det är bra att hon medger att hon inte hade grund för de svepande anklagelser mot partiföreträdare hon framförde i sitt Facebookinlägg", skriver Amanda Lind i en kommentar.

 

LÄS MER: Stålhammar anklagar partitopp inom MP för "rysskontakter" – varnas av partiet

 

Lind säger dock inget om partiet har fortsatt förtroende för henne som talesperson i utrikes- och säkerhetspolitik.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.