Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP:s migrations-kampanj - med självmordsbombare

På Miljöpartiets hemsida fanns tidigare på söndagen bilder på självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, samt på andra kriminella.

Här är Miljöpartiets kampanj för en bättre migration som ska öppna fler dörrar i samhället.

Då har bilder på bland annat självmordsbombaren Taimour Abdulwahab lagts upp på partiets hemsida – trots att partiet säger sig ha koll på vad som läggs upp.

– Det är ett misstag, säger pressekreteraren Sven Elander till Expressen.se. 

Under hösten startade Miljöpartiet kampanjen "Öppna fler dörrar."

Kampanjens syfte är att skapa ett samhälle där alla är välkomna, oavsett var personen kommer ifrån. 

Då har i stället kampanjen använts till att lägga upp bilder på självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, på de två tonårspojkar som dömts för grov misshandel av 61-årige Carl-Eric Cedvander i Kortedala och på 17-åringen som misstänks för att ha mördat sin syster i Landskrona. 

– Det här måste vi naturligtvis ta bort omedelbart, säger partiets pressekreterare Sven Elander till Expressen.se.

Problem från början

I kampanjen får besökare på Miljöpartiets hemsida lägga upp egna bilder med egna budskap. Redan när kampanjen började i oktober hade partiet problem med att olämpliga bilder lades upp, och man började med att kontrollera alla bilder. 

– Vi har haft mycket rasister som lagt upp saker, men vi har plockat bort allt eftersom, säger han.

Trots det ligger det alltså under söndagen uppe liknande bilder igen. 

– Just i det här fallet måste bilderna ha sluppit igenom. Bilderna har av misstag tagit sig igenom modereringen. Men de tas bort i detta nu. Och några sådana bilder kommer inte att finnas där längre, säger Sven Elander. 

Han fortsätter: 

– Det är tragiskt att det finns så många personer med så mycket hat inom sig. Men det visar också behovet av sådana här kampanjer. 

Nu kan bilderna som lagts upp vara brottsliga. Och det är Miljöpartiet i så fall som kan fällas för förtal, eftersom hemsidan har en ansvarig utgivare och dessutom är förmodererad. 

– Då kan man inte gömma sig bakom en dåre, då är man en lika stor dåre själv. Det är ett skitnödigt argument, inget att ta på allvar. Miljöpartiet ansvarar i det här fallet för alla bilder som läggs upp, säger tryckfrihetsexperten Nils Funcke. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.