Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

MP-väljarna: Alliansen sköter ekonomin bäst

Publicerad
Uppdaterad
För ett år sedan gick de till val med att vilja bilda en rödgrön regering.
Nu anser Miljöpartiets väljare att den borgerliga alliansen är bäst på att sköta Sveriges ekonomi.
Det visar en undersökning som SVT låtit Sifo göra.
43 procent av Miljöpartiets sympatisörer anser att alliansen är bäst på att sköta den svenska ekonomin, jämfört med 35 procent som anser att en socialdemokratisk ledd regering skulle göra det bäst. Resterande 22 procent är osäkra, uppger SVT som låtit undersökningsföretaget Sifo genomföra mätningen.

Förändrats drastiskt

Inställningen till alliansen har förändrats drastiskt hos Miljöpartiets väljare. 2008 ansåg 72 procent att en socialdemokratisk regering skulle sköta landets finanser bäst. Endast tre procent föredrog alliansen.
- Jag tror att det kan finnas ett förtroende för alliansens sätt att bedriva ekonomisk politik, att det blir ordning i statsfinanserna och man håller koll på budgeten, säger Anders Wallner, Miljöpartiets partisekreterare, till SVT.
I den färska undersökningen anser 35 procent av Miljöpartiets sympatisörer att alliansen kan styra landet bäst, jämfört med 39 procent som föredrar en socialdemokratiskt ledd regering. 26 procent är osäkra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag