MP-toppar poserade med dömd klimataktivist

Per Bolund: Så vill partiet underlätta bilåkande och kollektivt resande.

Premium: Här poserar MP-topparna med aktivister från rörelsen Extinction Rebellion, som vid ett stort antal tillfällen blockerat både vägar och flygplatser.

”Tack för ett väldigt fint samtal! Det var väldigt inspirerande och intressant”, skrev MP-gruppledaren Annika Hirvonen på Facebook efter mötet. 

En av aktivisterna på bilden, Pontus Bergendahl, var då misstänkt för att ha stört en pågående partiledardebatt i riksdagen – ett brott som han senare dömdes för. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Bloggaren Gabby försvann spårlöst i vildmarken i USA

Premium: Ville bli influencer • Misstänkte fästmannens falska sms

Robyn lyxrenoverade sin våning – vägrar att betala

Premium: Miljonkravet har hamnat hos Kronofogden

Här offrar de till asagudar: ”Hell vättar och dvärgar”

Premium: Räv och Birka lämnar radhuslivet för att fira höstblot