Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP-politiker blir vildar i Sundbyberg

Alla av Miljöpartiets representanter lämnar nu kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Sundbyberg.Foto: OLLE SPORRONG
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP

Bråket inom Miljöpartiet i Sundbyberg fortsätter. Nu lämnar alla MP:s representanter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen partiet.

Sammanlagt rör det sig om sex ledamöter och tre ersättare som har lämnat MP. De stannar däremot kvar på sina poster som politiska vildar, rapporterar Mitti.

Avhoppen sker i protest mot hur MP:s distriktsstyrelse behandlat lokalavdelningen efter att den förre gruppledaren lämnat partiet. 

Elin Olsson, ordförande för MP:s distriktsstyrelse, säger att det är bekymmersamt att situationen uppkommit.

– Så som det blir nu är det väldigt olyckligt att Miljöpartiet inte blir representerat i Sundbyberg.

Samtidigt säger hon att det finns goda förutsättningar för lokalföreningen att göra en omstart.

Krävde gruppledarens avgång

Den tidigare gruppledaren utreddes i höstas av MP och Sundbybergs stad för bland annat hot och mobbning av anställda i stadshuset.

Enligt flera kommunanställda har politikerns beteende pågått under flera år, men att det under den senaste tiden eskalerat.

Politikern anklagas för härskarfasoner där han trakasserat och frusist ut medarbetare, samt för att ha tvingat på kvinnor pussar och ovälkommen beröring.

Gruppledaren tog till en början en paus, under den tid som situationen utreddes. Partiet krävde dock politikerns avgång, efter att ett externt företags undersökt kommunens arbetsmiljö och därefter kommit fram till att det fanns flera allvarliga problem.