Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MP kräver köttfri dag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Miljöpartiet gör ett nytt försök och kräver en köttfri skoldag.

– Om vi ska möta klimatutmaningarna måste vi jobba på bred front, det finns ingen quick fix, säger Åsa Jernberg, Miljöpartiets gruppledare i Stockholms stad, till DN.

Det är inte första gången köttfrihet och vegetariska matsedlar i skolor och äldreboenden debatteras i Stadshuset. Borgarrådet Ulla Hamilton (M) har tidigare svarat på motioner om detta. Hennes ståndpunkt har varit att människor bör välja själva.

Men Miljöpartiets gruppledare i Stockholm, Åsa Jernberg, ger sig inte.

– Vi tänker lägga en motion i kommunfullmäktige under hösten om att alla skolor ska införa en köttfri dag i veckan, säger hon.

"Intresse bland eleverna"

Flera skolor i Stockholm har redan infört köttfria veckodagar. Sofia, Fryshusets gymnasium och Katarina södra på Södermalm är tre exempel. Globala gymnasiet serverar, på elevernas initiativ, aldrig kött, skriver DN.

– Det finns ett stort intresse bland eleverna, många vill vara med och ta ansvar, säger Åsa Jernberg.

Tycker du att man borde införa en köttfri skoldag?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.