Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP-kommuntopp utreds för trakasserier och hot

Mannen är engagerad i Miljöpartiet. Bild från partiets kongress tidigare i år.Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Ett MP-kommunalråd i en kommun nära Stockholm pekas ut för trakasserier och hot, skriver Aftonbladet.

Det ska röra sig röra sig om kramar och pussar samt utfrysning av personer.  

Kommunen har inlett en internutredning och språkrören Isabella Lövin och Gustav Fridolin har informerats. 

"Partiledningen känner till att ärendet hanteras av Stockholmsregionens distrikt", skriver Elin Olsson, Miljöpartiets distriktsordförande i regionen i ett mejl.

En kommun nära Stockholm ska ha problem med ett miljöpartistiskt kommunalråd som anklagas för trakasserier och hot, rapporterar Aftonbladet. Han beskrivs för tidningen som en "diktator" och "patriark".

Bland annat ska mannen ha kramat och pussat kvinnor. 

– Det är inte jag som kramat honom. Jag har visat tydligt att jag inte vill och försökt ta i hand i stället och han har ändå tryckt sig fram och kramat mig, säger en kvinna till tidningen. 

Beteendet ska ha pågått i 10 års tid och partiet i kommunen har nu påbörjat en internutredning.

Har upprättats en anmälan 

Aftonbladet beskriver också hur mannen ska upprätt aggressivt, skällt ut personer inför annan personal och hota andra med uteslutning. 

Miljöpartiets distriktsordförande i Stockholmsregionen, Elin Olsson, skriver i ett mejl att man inväntar resultatet av kommunens utredning. 

"Från Stockholmsregionens distrikt har vi under de senaste åren hanterat konflikter inom avdelningen. De uppgifter som framkommit de senaste dagarna om trakasserier och hot är däremot nya för oss. Vi tar allvarligt på de uppgifter som nu har tillkommit jämte de utmaningar som funnits sedan tidigare i lokalavdelningen." 

Har ni polisanmält personen?

"Nej, vi har inte tillräckliga uppgifter för en sådan anmälan."

Känner partiledningen till detta? 

"Partiledningen känner till att ärendet hanteras av Stockholmsregionens distrikt."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.