Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP byter ut utrikespolitisk talesperson

Pernilla Stålhammar kommer tillfälligt att ersättas.Foto: / PRESSBILD

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar kommer tillfälligt att ersättas av riksdagsledamoten Emma Nohrén tills en ny talesperson kan utses.

Det har partiets riksdagsgrupp beslutat i dag, uppger MP:s partisekreterare Amanda Lind till TT.

Pernilla Stålhammar har de senaste dagarna fått uppmärksamhet för ett inlägg på Facebook där hon anklagade personer i partiet för att "dreva" mot henne, bland annat i partiets provval till riksdagslistan. 

Hon anklagade dem också för att ha otillbörliga kontakter med "en viss utländsk nation". Det borde vara en nationell säkerhetsfråga och betraktas som ett säkerhetshot, enligt henne.

 

LÄS MER: Miljöpartiets Pernilla Stålhammar anklagar partitopp för "rysskontakter"

 

Hon har därefter tagit avstånd från inlägget och partiet har kommit fram till att det inte finns någon grund för hennes påståenden.

– Det är inte lämpligt att lägga ut den här typen av spekulationer på sociala medier, har MP:s partisekreterare Amanda Lind tidigare sagt till TT. 

Pernilla Stålhammar är ledamot i riksdagen sedan 2014 och var fram till juni 2016 statsrådsersättare för det tidigare språkröret Åsa Romson.  

Emma Nohrén, som alltså ersätter Pernilla Stålhammar tillfälligt, är riksdagsledamot och partiets landsbygdspolitiska talesperson. Hon är bland annat också ledamot i Lysekils kommunfullmäktige och suppleant i miljö- och jordbruksutskottet samt i utrikesutskottet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.