Mp-attacken: Har Bodström fått solsting?

Publicerad
Uppdaterad
Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson går idag till attack mot justitieminister Thomas Bodström och hans åsikter om The Pirat Bay.
- Det är helt absurt att försöka stoppa ny teknik med poliser och repressiva lagar, säger Peter Eriksson till Expressen.se
Peter Eriksson har publicerat ett rasande angrepp justitie-och rättväsendet på sin blogg. Där undrar han om Thomas Bodström och polisen har fått solsting redan innan sommaren kommit igång. - När jag var liten var det samma diskussion om kassettbandspelare och kassettband. Musikbranschen tyckte att det var farligt för deras verksamhet, säger han. - Då beslöt man att man skulle lägga på en extra avgift på kassettband. Det måste gå att hitta den typen av lösningar idag också, men istället försöker man förbjuda och stoppa. Miljöpartiet krävde nyligen att få ministerposterer i en eventuell socialdemokratisk regering efter valet i höst. Peter Eriksson säger att det inte kommer att hindra miljöpartiet från att driva en motsatt linje i fildelningsfrågan under valrörelsen. - Det är prioriterad fråga i vårt valmanifest. För privat bruk finns det ingen anledning att försöka stoppa fildelning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag