Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mottagning inför Silvias 70-årsdag

Om fem dagar fyller drottningen Silvia 70 år.

Och med anledning av det anordnas nu en mottagning på kungliga slottet, där bland andra prinsessan Madeleine och Chris O´Neill närvarar.

Expressen.se kommer att sända live under hela mottagningen.

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill.

Där har du några av de inbjudna till mottagningen för drottning Silvia som äger rum på Kungliga slottet under onsdagen.

"En stor ära"

I och med detta inleds firandet av drottningens 70 årsdag, där det under de kommande dagarna bland annat kommer att anordnas en hyllningsföreställning på Oscarsteatern med uppträdande av Tomas Ledin, Lena Philipsson och Peter Jöback.

– Det är förstås en stor ära att få göra denna hyllning till drottningen och samtidigt kunna göra en insats för världens utsatta barn, skriver Oscarsteaterns teaterdirektör Vicky von der Lancken på teaterns hemsida.

Inför födelsedagen har drottning Silvia också svarat på frågor från allmänheten.

"Önska ha mer tid"

Hon berättar även om sällskapet med prinsessan Estelle som inte alltid sker så ofta som önskat.

– Men jag har kommit på att det är lättare för mig att ta en liten halvtimme här och där att besöka henne. Det är väldigt fint att kunna hålla kontakt, att se hur hon mår, hur hon utvecklas, den lilla varelsen, hur hon börjar att tänka och dra sina egna slutsatser. Så det är väldigt roligt att vara mormor. Men det är klart att jag skulle önska att ha mer tid med henne, säger hon på Kungahusets hemsida.

Onsdagens mottagning inleddes vid 09.40 och bland de första att anlända med bil var kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Därefter dök en rad andra gäster upp för att fira drottningen, däribland statsministern Fredrik Reinfeldt och talmannen Per Westerberg.

Expressen.se började livesända från 09.00 och kommer att rapportera direkt från Kungliga slottet, samt ha gäster på plats i studion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.