Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Motståndarna Joe Biden inte vill förlora

Joe Biden tog hem primärvalet i South Carolina – väntat, enligt USA-experten Frida Stranne.
Elizabeth Warren.
Foto: MICHAEL WYKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Amy Klobuchar.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Elizabeth Warren och Amy Klobuchar lyckades inte få ett genombrott i South Carolina. 

Men en av huvudmotståndarna vill inte att de ger upp förrän efter supertisdagen, uppger CNN. 

Efter primärvalet i South Carolina riktas blickarna mot de 14 delstater som röstar i primärvalen under den så kallade supertisdagen. Då kommer omkring 40 procent av delegaterna att ha fördelats, vilket kan bli avgörande för flera av de demokratiska presidentkandidaterna.

Samtidigt som miljardären Tom Steyer under natten mot söndag meddelade att han ger upp kom inga signaler om att kandidaterna som ännu har lägst antal delegater går i samma tankar. 

Kan stoppa Bernie Sanders

Det är goda nyheter för Joe Biden, som inte vill att de två senatorerna Elizabeth Warren och Amy Klobuchar ska hoppa av sina kampanjer ännu. Biden ser de båda senatorerna som ett sätt att stoppa Bernie Sanders möjliga framgångar under supertisdagen, uppger CNN.

Två av delstaterna som röstar på tisdag är Massachusetts och Minnesota, som är Warrens och Klobuchars hemdelstater. 

Bernie Sanders har en stark ställning i Minnesota och vann mot Hillary Clinton med 62 procent mot 38 procent av rösterna i primärvalet 2016. 

Men i år tror Klobuchars kampanj att segern kan bli hennes. 

– Om Amy hoppar av ger man Minnesota till Bernie, säger en högt uppsatt demokrat i Joe Bidens närhet till CNN. 

”Behöver ert stöd”

I ett mejl som skickades ut från Klobuchar-kampanjen under natten framgick att senatorn inte har för avsikt att ge upp ännu:

”Vi har fortfarande lång väg att gå och vi behöver ert stöd mer än någonsin”, stod det i mejlet. 

Biden-kampanjen för samma resonemang kring Massachusetts, där Elizabeth Warren åtminstone kan få en betydande del av rösterna. Opinionsundersökningar har visat att Warren kan möta hårt motstånd från den andra vänsterkandidaten, Bernie Sanders, på hemmaplan. 

– Jag vet inte om man kan förlora sin hemdelstat och sen åka vidare till en annan delstat och säga ”Jag är den bästa kandidaten för att besegra Donald Trump”, säger den demokratiske strategen Scott Ferson till Boston Herald. 

Publiken kiknar av skratt när Trump hånar rivalen Michael Bloomberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.