Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motgången: Bevisen mot Brückner kanske inte räcker

Mannen beskrivs som en sexbrottsling och pedofil.
Christian Brückner avtjänar just nu ett 21 månader långt fängelsestraff för narkotikabrott.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Madeleine McCann försvann i Portugal 2007.
Foto: TT NYHETSBYRÅN / Ap

Madeleine ”Maddie” McCanns utpekade mördare kan slippa åtal – om inte ytterligare bevisning hittas. 

Detta uppger åklagaren, enligt Daily Mail

– Utredningen kommer kanske inte leda till ett åtal för mordet på Madeleine McCann.

Hans Christian Wolters heter åklagaren som leder den tyska utredningen om mordet på Madeleine ”Maddie” McCann. Han har tidigare sagt att avgörande bevisning i fallet nu är funnen, och att lösningen närmar sig. 

Samtidigt så knöt man samman Maddies försvinnande med tysken Christian Brückner, som pekades ut som skyldig till mord på flickan. 

Nu kommer nya uppgifter: Bevisningen kanske inte ens räcker till åtal.

– Utredningen kommer kanske inte leda till ett åtal för mordet på Madeleine McCann. Det kommer inte bli av om vi inte lyckas hitta bevisningen vi saknar, säger Wolters enligt Daily Mail

”Fortsatt övertygade om skulden hos den utpekade”

Maddies misstänkte mördare sitter just nu i fängelse för narkotikabrott i Tyskland, och blev i december i fjol dömd för våldtäkt. 

Trots att utredningen kanske inte ens leder till åtal så är åklagaren Wolters fortsatt säker på sin sak: Brückner är mördaren.  

– Jag kan inte förutse resultatet av vår utredning, men vi är fortsatt övertygade om skulden hos den utpekade och hoppas kunna hitta fler utredningsmetoder, säger Wolters enligt tyska Braunschweig Zeitung. 

”Frihetsberövning ger en särskild garanti”

Tidigare i veckan rapporterade flertalet medier om att Brückner kunde släppas från sitt fängelsestraff i förtid – något som skulle kunna försvåra ett mordåtal. Åklagaren understryker:

– Så klart är det alltid bra att veta var en misstänkt befinner sig så att man kan ha tillgång till dem om det behövs. Och, så klart, frihetsberövning ger en särskild garanti att den frihetsberövade inte begår fler brott.

I mars 2019 släpptes dokumentärserien "Disappearance of Madeleine McCann" på Netflix.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.