Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motdemonstranter attackeras med sparkar

Attacken skedde utanför en bar vid NK i centrala Stockholm, som flera deltagare i "Folkets demonstration" har befunnit sig på under dagen. Polisen har även haft extra bevakning på platsen.
Foto: Läsarbild
Sju personer kontrollerades utanför baren där händelsen inträffade. Två av dem omhändertogs för tillnyktring.
Foto: Filip Johansson

Här attackeras en grupp motdemonstranter med sparkar och slag - efter lördagens dubbla demonstrationer i centrala Stockholm.

Polisen kontrollerade sju personer på en bar i området efter händelsen.

– Först frågade en person oss om vi var anti-rasister. Sen gick han in på baren och hämtade flera män, säger en av motdemonstranterna som attackerades.

Det var strax innan halv fem på lördagseftermiddagen som flera motdemonstranter attackerades i centrala Stockholm. På en video från händelsen kan man bland annat se hur en person hoppsparkar mot en grupp människor. 

Bråket var det andra i ordningen efter demonstrationerna som ägde rum under lördagen på Norrmalmstorg i Stockholm. En av demonstrationerna arrangerades av gruppen "Folkets demonstration", där flera främlingsfientliga talare var inbjudna.

Bland andra Göteborgsprästen Axel W Karlsson som uteslutits ur Sverigedemokraterna, och Hans Erling Jensen som hoppade av partiet innan en väntad uteslutning, bland annat för att ha medverkat i den högerextrema tidningen Nya Tider.

Ett hundratal motdemonstranter fanns även på plats och några av dem drabbade samman strax efter demonstrationerna. Då användes även flaggstänger som tillhyggen.

Polisen har extra bevakning

En dryg timme senare attackerades en annan grupp motdemonstranter av.  I gruppen med 15 motdemonstranter fanns flera ungdomar.

– Först frågade en person oss om vi var anti-rasister. Sen gick han in på en bar och hämtade flera män, som då gick till attack mot oss. De flesta blev slagna, men vi blev jagade i väg och fick motta sparkar och slag utmed vägen, berättar en av motdemonstranterna.

Attacken skedde utanför en bar vid NK i centrala Stockholm, som flera deltagare i "Folkets demonstration" har befunnit sig på under dagen. Polisen har även haft extra bevakning på platsen.

Tydligen fanns det många från demonstrationen på baren och polisen bevakade den, men det visste inte vi, säger motdemonstranten, som upplevde att cirka åtta män fanns bland de som gick till angrepp.

Två omhändertogs

Polisen har inte mottagit några anmälningar från händelsen. 

– Polisen som varit på plats beskriver det som stökigt, säger Albin Näverberg, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Sju personer kontrollerades utanför baren där händelsen inträffade. Två av dem omhändertogs för tillnyktring.

Polis på plats bekräftar för Expressens utsände att det handlar om deltagare från de olika demonstrationerna. Flera av männen som gick till angrepp kontrollerades då noggrant av polis, med motdemonstranter hördes om sina uppgifter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.