Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Möt Sofia Hellqvist – vår nästa prinsessa

På lördag blir Sofia Hellqvist från Älvdalen prinsessa av Sverige när hon gifter sig med Carl Philip.
Hultsfred 2001. För 14 år sedan besökte Sofia festivalen i Hultsfred med sina kompisar. Där fick hon träffa sina dåvarande idoler Håkan Hellström och Ola Salo.Foto: Smålandstidningen
Foto: Smålandstidningen
Bilden från 2010 är en av de första på Sofia och Carl Philip.Foto: Roger Vikström
Sofia och Carl Philip på semester i Ibiza förra året. Några månader senare kom beskedet när paret gifter sig.
De bytte ringar den 27 juni förra året. På lördag är det dags igen.Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall
1 / 7

■■ Hon kallades "utvikningsbrud" – de skrattade åt hennes tatueringar.

■■ Hon motarbetades och hånades i överklasskretsar men lovade sig själv att aldrig kompromissa med vem hon är.

■■ På lördag blir Sofia Hellqvist från Älvdalen prinsessa av Sverige.

– Sofia är en utomordentligt klok och mogen person, som jag tror är väl skickad att ta ett av de svåraste jobben som kan erbjudas en ung kvinna, säger SVT:s förra vd Eva Hamilton.

Ingenting Sofia Hellqvist, 30, upplevt i sitt liv hade förberett henne på det som komma skulle.

Reportrarna som ställde frågor om lättklädda bilder.

Bilderna av henne som tapetserade veckotidningarnas omslag. Tatueringarna som skärskådades och analyserades.

Skämten i de kungliga umgängeskretsarna, som refererade till Sofia Hellqvist som "Lippis utvikningsbrud" eller "Paradise hotel-tjejen".

Särskilt en person, som stått prinsessan Madeleine nära, matade veckopressen med detaljer om hennes privatliv.

Det värsta av allt, tyckte Sofia, var att inte få försvara sig.

Inte få förklara.

Vad de än sa, vad de än skrev.

Fortsätt framåt, fortsätt le.

Känslorna Sofia Hellqvist bar inom sig den 27 juni 2014 kunde inte ha stått i större konstrast till hur allt en gång varit.

Framför henne stod ett femtiotal reportrar och fotografer.

Nu fick hon le. Nu fick hon prata.

"Var de längsta sekunderna i mitt liv"

Sofia kramade Carl Philips hand. Visade upp ringen. Svarade glatt på journalisternas frågor.

Någon undrade hur hon reagerat när Carl Philip gått ner på knä framför henne.

– Jag tror att jag först var tyst en liten sekund. Det var de längsta sekunderna i mitt liv. Jag var väldigt förvånad. Jag trodde att jag var på väg in till jobbet och skulle ha en helt normal dag, men så blev det inte. Jag var överväldigad av lycka och kände att "äntligen blir vi ett team", sa Sofia.

Och tillade, efter en stund:

– Det var det absolut största som hänt mig.

När Sofia Hellqvist och Prins Carl Philip föll för varandra på Pepes Bodega i Båstad i juli 2009 var det inte mycket som talade för att det en dag skulle bli de.

Sofia var just hemkommen efter fyra år i New York.

Ett långt förhållande hade gått i kras så sent som i maj.

Skulle hon stanna i Sverige eller åka tillbaka till USA?

Carl Philip hade efter tio år brutit upp från flickvännen Emma Pernald i februari. De hade fortfarande gemensam vårdnad om rottweilern Gela.

Om prinsens kärleksliv spekulerades det friskt, närapå varenda kvinna han syntes på bild med var en potentiell flickvän.

 

Lina Hellqvist, 33, är den äldsta i syskonskaran Hellqvist. Hon är sambo med Jonas Frejd, och paret bor i Liljeholmen. Lina syns ofta tillsammans med Sofia på välgörenhetsgalor. Till vardags arbetar hon som projektkoordinator på Project Playground. Fanns även på plats under Sofia Hellqvists möhippa i april. Sofia och Lina står varandra väldigt nära.Foto: Suvad Mrkonjic
Christina Saliba, 40, (till vänster på bilden) har kommit att bli en av Sofia Hellqvists viktigaste rådgivare. Den framgångsrika PR-kvinnan driver kommunikationskoncernen Berntzon Bylund Saliba. 2011 placerades Saliba på plats 30 av 75 på Ledarnas och tidningen Shortcuts lista Framtidens kvinnliga ledare 2011. Är nära vän och rådgivare med deckardrottningen Camilla Läckberg (till höger på bilden).Foto: Stefan Söderström
Sofia Breitholtz, 37, är vice vd för Solvatten, en svensk uppfinning som förser utsatta grupper med rent och varmt vatten. Arbetade tidigare inom affärsutveckling och strategi på EY, ett internationellt utvecklingssamarbete i södra Afrika. Är även styrelseordförande i Project Playground, som hon varit en del av sedan starten 2010. Är god vän med Sofia och vännerna talas vid minst en gång i veckan.Foto: Bresciani/Tt Claudio
Frida Vesterberg, tidigare fotomodell och den som tillsammans med Sofia Hellqvist grundade Project Playground. Vännerna lärde känna varandra i New York genom en gemensam vän. Är precis som Sofia vegetarian och friluftsmänniska.Foto: Suvad Mrkonjic
Carolina Pihl, 31, har tillsammans med Sofia byggt upp varumärket Drop of Mindfulness som skapar träningskläder för kvinnor. Båda två är mycket intresserade av yoga. Är, precis som Sofia Hellqvist, utbildad yogainstruktör. Dessutom arbetar hon för modejätten Balenciaga. Enligt sin Linkedin-profil har hon studerat på det prestigefyllda universitetet Berkley på den amerikanska västkusten. Har dykcertifikat.
Sofia och Marre, som han kallas, lärde känna varandra då de båda deltog i "Paradise hotel" 2005. Sedan dess har de hållit kontakten och är väldigt nära vänner. Marre bor i Skärholmen med sin hustru och deras två barn. Till vardags arbetar han som frisör och driver framgångsrika Salong Bangs i centrala Stockholm. Han har flera kända personer som kunder, bland dem Elin Lanto, Rebecca Simonsson och Sofi Fahrman.Foto: Anna-Karin Nilsson
Barbro Ehnbom (till vänster), affärskvinna och riskkapitalist i läkemedelsbranschen som länge fungerat som Sofia Hellqvists mentor. Det var via Barbro som Sofia Hellqvist kom i kontakt med Sofia Breitholtz, Project Playgrounds styrelseordförande. Grundare till Handelshögskolestipendiet "Female Economist of the Year" och nätverket "Barbro's Best and Brightest".Foto: Roger Vikström
William Värnild, arbetar som konsult på PR-byrån Polhem. Tidigare arbetade han som pressansvarig på Make up store, som hade ett nära samarbete med Sofias Project Playground. Innan dess arbetade han som säljare på L'Oreal. William Värnild, 29, är uppvuxen i Västerås och en av Sofia Hellqvists absolut närmaste vänner. Han var en självklar gäst på Sofia Hellqvists möhippa.Foto: Roger Vikström
1 / 8

Omständigheterna till trots så förälskade de sig i varandra under de där dagarna.

 

– Det var verkligen också ett "klick". Men båda två är jätteblyga. Egentligen var det ingen av dem som tog första steget. Utan det sprakade långsamt där i Båstad, säger en person.

Månaderna som följde fortsatte de ses, det blev alltmer uppenbart för dem själva och deras vänner att det var något annat än en flyktig romans.

Vanligtvis lånade de vänners lägenhet för att kunna träffas ostört.

Förälskelsen satt djupt. Men den gjorde också ont.

Medan Sofia under delar av hösten befann sig i Ghana för att arbeta som volontär, där hon redan innan hon träffade Carl Philip var involverad i välgörenhetsprojekt, började personer i, framför allt, prinsessan Madeleines umgängeskrets baktala henne.

De såg ner på hennes enkla bakgrund, på hennes medverkan i "Paradise hotel".

Hade Lippi brutit upp med Emma Pernald efter tio år för att i stället träffa Sofia från Älvdalen - en tatuerad tjej som vikt ut sig i Slitz?

– Att komma in i den svenska snäva överklassen, med väldigt många outtalade koder och svåra spel, där framför allt kvinnor inte är så snälla mot varandra hela tiden, var väldigt svårt för henne, säger en person i Sofias umgängeskrets.

Det tärde på henne. Och på Carl Philip.

– Det var väldigt, väldigt jobbigt för dem båda. För honom var det svårt att "stå" för henne. Men han gjorde det. Han hade inget val, han var ju så fruktansvärt kär i henne. De har verkligen kämpat mot alla fördomar som finns. Hon tyckte det var väldigt svårt att passa in i den världen. Hon marginaliserades till att vara en utvikningstjej i de kretsarna. Hon försvagades och led ordentligt av det, säger en person som står Sofia nära.

Det var smärtsamt.

Men den värsta stormen hade ännu inte nått dem.

"Sofia Hellqvist är ett känt ansikte på klubbarna runt Stureplan, hon har tidigare medverkat i dokusåpan Paradise hotel och har dessutom vikt ut sig i tidningen Slitz".

Med de orden introducerade tidningen Svensk Damtidning den 25-åriga kvinna som skulle komma att bli svensk prinsessa drygt fem år senare.

Det var januari 2010.

Det tog ett halvår från deras möte i Båstad innan Expressen som första tidning rapporterade att prins Carl Philip och Sofia Hellqvist träffades.

Mediernas fixering vid hennes tid i "Paradise hotel" och utvikningsbilderna förfärade och förföljde Sofia.

"Självklart blev jag irriterad"

Frisören Marwan "Marre" Hitti deltog också i "Paradise hotel" 2005.

Han och Sofia Hellqvist blev nära vänner och umgås så ofta de kan, även i dag.

- Självklart blev jag irriterad över hur hon framställdes, jag visste ju hur hon var som person. Men hon framställdes som något helt annat. Jag blev ledsen. Hon också, säger Marwan Hitti.

Sofia läste varenda liten notis som skrevs om henne.

Och hon kände inte igen personen de beskrev.

Det där var ju fem år sedan. Slitz-bilderna ännu äldre.

Sedan dess hade hon levt i USA, haft lite kontakt med Sverige.

– Hela mediestormen chockade henne. Det var inte bara svenska medier, utan också utländska. Det här med att hon var en "Paradise hotel"-brud kändes väldigt främmande för henne. Det var ju flera år sedan dess. Hon hade varit borta i flera år. Hade ingen riktig koll på vad som hände här hemma. Det första halvåret tillbaka i Sverige slängde hon in amerikanska uttryck i varannan mening, säger en person i hennes umgängeskrets.

I New York hade hon arbetat med välgörenhet, startat ett yogacenter, studerat redovisning studerat redovisning vid Institute of English and Business.

Det var också där hon träffade Frida Vesterberg som hon senare kom att starta Project Playground med.

Kompisarna har samlat miljoner till utsatta barn

Sofia Hellqvists och Frida Vesterbergs Project Playground har, sedan starten 2010, samlat in mångmiljonbelopp till att hjälpa utsatta barn och ungdomar utanför Kapstaden i Sydafrika.

Det första året lyckades man samla in 220 000 kronor. Sedan dess har organisationen vuxit, kraftigt. På fyra år har Project Playground samlat in 9,8 miljoner kronor.

6,6 miljoner har gått till ändamålet - att driva de dagscenter för barn och ungdomar som föreningen har byggt upp.

I dag finns de på plats i tre kåkstäder utanför Kapstaden: Langa, Philippi och Gugulethu. 2015 finns 750 barn och ungdomar engagerade i verksamheten.

Flera kända personer, som Eric Saade, Molly Sandén, Peder Lamm, Linda Lampenius, Agneta Sjödin och Caroline Wiberg är engagerade i Project Playground.

Sofia Breitholtz har känt Sofia Hellqvist sedan 2010.

– Jag hade precis flyttat hem från Botswana, där jag bott i två år och arbetat med deras biståndsarbete. Jag kunde regionen och södra Afrika. Jag ville fortsätta med det när jag kom hem till Sverige. Då hade Sofia och Frida precis kommit i gång med Project Playground, säger hon.

Numera är hon ordförande i Project Playgrounds styrelse.

– Från start hade de inget kapital. De hade en dröm. Allt eftersom har det kommit in sponsorer, men från början var det egna pengar. Hon går från ord till handling. Det är ett enormt och ovanligt driv. Men värmen, drivet och engagemanget karakteriserar henne. Hon är väldigt plikttrogen och lojal, det kommer gagna henne väldigt mycket i hennes fram- tida roll.

Vid sidan av arbete och studierna hade Sofia levt ett jetsetliv.

På den amerikanska östkusten festade Sofia med världskändisar som hiphopparen P. Diddy och skådespelaren Mark Wahlberg.

– Hon har alltid hängt med sköna människor. Inte för att hon söker offentlighet eller spektakulära vänner.

– Men hon är trevlig och väldigt likeable. Dessutom är hon snygg. Folk har alltid velat ha med henne på grejer, säger en person i hennes vänskapskrets.

Tillsammans med väninnan Camilla Sundman drev hon en blogg på sajten Glife om tiden i New York.

"En galen dag, många händelser vi inte ens kan beskriva med ord gav oss en rolig kväll. Vi vimlade runt lite här och var i natten och avslutade på stället The Door. Där satt vår man, han som de flesta tjejer har fantiserat om någon gång, Johnny Depp! Wow, många har man träffat men han är vår absoluta elit", skrev de i ett inlägg.

I ett annat skrev de:

"Det var hästpolo på gång så vi slank dit. Det fanns många kända ansikten på plats, ett av dessa var Janice Dickinson (världens första supermodell) som vi också hade efterfest med senare på kvällen".

I och med att förhållandet mellan Sofia och Carl Philip blev offentligt ökade pressen på paret.

Men det var inte bara personer på utsidan som ville skada dem.

De elaka tungorna fanns överallt omkring dem. Inte minst i prinsessan Madeleines umgängeskrets.

En person bland hennes vänner satte i system att förse veckopressen med uppgifter och elaka citat om Sofia.

"Förhållandet var bräckligt"

Turbulensen kring dem gjorde att det började svaja mellan Carl Philip och Sofia.

Och ibland svajade det ordentligt.

– Förhållandet var väldigt bräckligt i perioder, särskilt i början då det nog några gånger var nära att ta slut på grund av trycket utifrån. Det skapade problem för dem. Samtidigt var de, och är, så oerhört förälskade i varandra att de bara inte kunde gå skilda vägar.

Det som var svårast för Sofia var att inte få uttala sig.

Inte få försvara sig eller förklara. Inte få visa vem hon var.

– Hon fick bara tiga och ta emot skit. Samtidigt förväntades hon göra det leende. Sofia fick och kunde inte säga någonting tillbaka. Fick inte svara på påhoppen. Det led hon något fruktansvärt av, säger en person som känner Sofia väl.

Ett brasskydd med namnet "Slottet brinner" för 14 500 kronor.

I efterhand framstod namnet närmast ironiskt.

Då eldskyddet lanserades stod prins Carl Philip som ensam upphovsman.

Men i en artikel i tidningen Form hävdades det att designern och författaren Eric Ericson, tre år senare, i oktober 2013, var mannen bakom brasskyddet - och att prinsen ensam tagit åt sig äran.

Plötsligt brann Slottet.

Kultursidorna kokade.

Foto: Sven Lindwall

Rikets PR-experter ryckte ut krävde att prinsen skulle tala till nationen och reda ut vad som egentligen hänt.

– De mådde väldigt dåligt. De visste inte hur de skulle hantera det. Sofia och Carl Philip kontaktade Christina Saliba som sedan dess fungerat som en rådgivare åt dem, säger en person i deras umgängeskrets.

För prins Carl Philip och Sofia Hellqvist blev kontakten med PR-kvinnan, som bland annat sköter Camilla Läckbergs mediala åtaganden och strategier, avgörande för deras mediehantering.

Prinsen talade ut i en lång intervju med Expressens Malin Roos.

Stormen bedarrade.

– Det var inte meningen att det skulle bli så här. Att det blev så här handlar om att jag har respekterat Eric Ericsons vilja, att vara anonym. Jag har hela tiden sagt till Eric att jag tycker att vi båda ska stå med som formgivare. Nu blev det ju rätt till slut, sa han.

Carl Philip fick beröm för sin insats.

Arbetet med Christina Saliba intensifierades.

Prinsens tal och framträdande vid Idrottsgalan hyllades efter att året innan ha hånats för att han stakat sig och sagt fel.

Han skämtade glatt om fjolårsmisslyckandet.

I "Hellenius Hörna" uppträdde Carl Philip avslappnat och tillbakalutat.

Plötsligt var prinsen självsäker. Full av humor.

Och programmet slog tittarrekord med över 1,5 miljoner tittare.

Sofia strålade i vilket medialt sammanhang hon än placerades i.

– Det var nog väldigt viktigt för Sofia att få vara med och välja vilka de skulle jobba med. Känna att hon har med kontroll på hur de kommunicerar och förmedlas. Det har stärkt dem väldigt mycket som par, säger en person i Sofias krets.

Även Marwan Hitti tycker att Sofia offentligt börjat visa en tydligare bild av vem hon är.

– Trots att hon är så ung så har hon bara åstadkommit bra grejer i sitt liv, mer än de flesta hinner med på en hel livstid. Hon kämpar verkligen för att hjälpa andra. Ibland mer än sig själv. Tidigare var det självklart svårt för henne att bevisa. Men jag tror att folk verkligen börjat se vad hon gör nu. Jag tror att folk verkligen börjar se den riktiga Sofia, säger han.

Även om det formella beslutet kom i samband med lysningen, fattade kung Carl Gustaf beslutet att Sofia Hellqvist från Älvdalen skulle tränas till prinsessa redan för fyra år sedan. Skolningen har pågått sedan Sofia och prins Carl Philip blev sambor, sommaren 2011.

– Prins Daniel gjorde motsvarande innan han gifte sig. De är vanliga människor, så att säga, och har kanske aldrig insett helt vad det innebär vad det innebär att bli medlem av den kungliga familjen, säger tidigare hovreportern Sten Hedman.

– Det finns väldigt många regler och förutsättningar. Saker man inte får göra, kanske får göra, inte får säga. Inte uttala sig i politiska frågor. Inte ha allt för radikala eller uppseendeväckande åsikter i olika sammanhang. De måste bita sig i tungan innan de säger saker.

"Deras möjlighet att ha privatliv är väldigt begränsat"

Framförallt förbereddes Sofia på ett liv - utan privatliv.

– Det är ett väldigt annorlunda liv. De är alltid bevakade. Än värre är det nu, med mobilkameror. Deras möjlighet att ha privatliv är väldigt begränsat, säger Sten Hedman.

Jan-Eric Warren är brigadgeneral och ceremonimästare vid hovet.

Han har inte varit inblandad i Sofias utbildning, utan uttalar sig generellt kring vad en icke-kunglig måste lära sig när han eller hon ska representera kungafamiljen.

– Man måste studera historia, kulturen kring hur Slottet fungerar och hur det är tänkt med arkitekturen. Man måste också lära känna det kungliga släktträdet, studera Bernadotterna och veta hur viktiga släktbanden är, säger han.

– Sedan får man inte glömma bort att man måste kunna väldigt mycket statskunskap. Man måste förstå exakt vilka uppgifter en statschef har och vilket vardagsarbete som pågår.

Foto: Suvad Mrkonjic

Sten Hedman är full av beröm för hur Sofia axlat sin roll som representant för kungafamiljen.

– Hon är väldigt duktig i dag. Jag har sett henne uppträda offentligt i olika sammanhang. Hon är väldigt drillad och kunnig. Lagom kunglig. Det gäller att det inte går till överdrift så att man blir fånig. Man ska vara lite folklig samtidigt som man håller på etiketten och representerar den kungliga familjen, säger han.

Med bara en vecka kvar till bröllopet har Marwan Hitti tät kontakt med Sofia.

Det är han som ska ordna hennes hår tidigt på lördagsmorgonen.

– Hon verkar ganska lugn. Mycket i tidningarna handlar om henne. Hon tar det bra, hon är lugn med det. Men vi pratar inte så mycket om själva bröllopet när vi ses. Det handlar mest om saker runtomkring, hur vi ska göra med håret, hur klänningen är och sånt, säger han.

Inför bröllopet har Sofia fått avsäga sig sitt uppdrag som generalsekreterare för Project Playground, hennes livsprojekt som hon investerat den senare tiden av sitt liv i.

Hon har intagit en roll som hedersordförande i styrelsen.

Sofia Breitholtz är ordförande i Project Playgrounds styrelse. De två har känt i fem år.

– Hon är pragmatisk där. Vi är inne i en expansionsfas. Många förändringar i organisationen nu när vi växer och blir större. Sen kommer hon alltid vara väldigt involverad. Vi talar fortfarande en gång i veckan om dagliga saker i verksamheten, säger Sofia Breitholtz.

"Hon är så jävla kär i honom"

Istället blir Sofia Hellqvist prinsessa och hertiginna av Värmland.

– Hon är så jävla kär i honom. Måste hon bli prinsessa för att få honom, ja, då blir hon det. Det är många som känt henne länge som alltid sagt att hon är ämnad för något "större". Det sa de långt innan hon träffade Carl Philip, säger en person i Sofias umgängeskrets.

En gång i veckan äter kung Carl Gustaf och drottning Silvia vegetariskt.

Det är Sofia Hellqvist, som varit vegetarian i flera år men inför bröllopet nu börjat äta fisk, som gjort kungaparet nyfikna på måltider utan kött.

Sofias starka vilja imponerade tidigt på både kungen och drottningen.

– Sofia är väldigt rak och öppen. Kungahuset är fortfarande ganska konservativt. De fattade ganska fort att den här tjejen gör man inte vad man vill med, utan de gillade nog läget. Det är klart att det inte var jättelätt i början, med alla skriverier.

– Men i dag har de en väldigt god relation, säger en uppgiftslämnare.

Sofia var artig och tillmötesgående.

Samtidigt vägrade hon låta sig köras över, kompromissa med sina värderingar eller skämmas för något.

– Hon kämpade väldigt mycket för att accepteras av kungaparet, samtidigt har hon aldrig varit beredd på att kompromissa med vem hon är. Hon skäms inte ett dugg för "Paradise hotel"-tiden, säger en av hennes vänner.

Helst tillbringar Sofia och prins Carl Philip tid på sitt nyrenoverade lantställe utanför Trosa.

– De är ett par som allra helst går runt på landet i mysbyxor och gummistövlar. De är naturmänniskor, säger en person som känner paret.

De lyssnar gärna på house och svensk musik med artister som Eva Dahlgren och Håkan Hellström. De älskar "Solsidan" och tittar gärna på "Hellenius Hörna".

– Hon är otroligt rolig. Så vass. Man sätter sig inte på henne, samtidigt som att hon är väldigt varm. Jag skulle säga att hon har en väl utvecklad moral. Vet vad som är rätt och fel. I överklassen ser man mycket mellan fingrarna på moral. Hon köper inte det. "Så där kan de inte behandla dig Carl Philip, du ska inte acceptera det där". Många utnyttjade honom och hans position tidigare. Det sker inte längre, säger en annan av Sofias vänner.

Sofia och Carl Philip har suttit barnvakter åt prinsessan Estelle. Och får man tro personer i deras vänskapskrets är egna barn inte långt borta.

– Hon är sugen på barn. Det är de båda två. Sen vet jag inte om de får bli gravida innan de gifter sig. Men många av hennes vänner börjar få barn och så där. Det är inte allt för långt borta, säger en uppgiftslämnare.

– Jag är ganska säker på att barn inte alls är långt bort, säger en annan person.

Både prins Carl Philip och Sofia beskrivs som "vanliga" med stor distans till att de är kungligheter. För att ta en paus från all bröllopsplanering var de i Thailand på yoga-resa.

– Hon är väldigt varm, väldigt trevlig. Hon har väldigt mycket erfarenhet från olika sorters personer. Hon känner många olika människor. Har en internationell erfarenhet efter sina år i New York, varit mycket i Afrika. Det är en kännetecknande faktor, hon kan bemöta väldigt många olika människor på ett varmt och genuint sätt, säger Sofia Breitholtz.

De rör sig fritt i Stockholm och är ofta ute, äter middagar och fikar med vänner.

– Första åren var hon nästan mer i Sydafrika för att jobba med Project Playground än hemma i Sverige. Carl Philip var nere och hälsade på så ofta han kunde. De är alltid supergulliga mot varandra. Oerhört passionerade, säger en uppgiftslämnare.

Den blivande prinsessans nätverk breddas hela tiden.

Hon omger sig med flera starka kvinnor.

För en tid sedan åt bland andra Sofia Hellqvist, SVT:s förra vd Eva Hamilton, Centerpartiets partiledare Annie Lööf middag hemma hos Christina Saliba.

– Sofia är en utomordentligt klok och mogen person, som jag tror är väl skickad att ta ett av de svåraste jobben som kan erbjudas en ung kvinna, säger Eva Hamilton.