Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mosesson om priset: Känns helt overkligt

Måns Mosesson utsågs till Årets berättare.

Vinnaren i kategorin Årets berättare är P1 Dokumentärs Måns Mosesson.

Han vinner priset för sin programserie "Rädda Sverige", som handlar om Sverigedemokraternas väljare.

– Det känns helt overkligt, säger Måns Mosesson.

Juryns motivering

"För att nyfiket och respektfullt ha lyssnat, och i rätt tid ställt rätt frågor, till det rädda Sverige."

Måns Mosesson vinner Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare för dokumentärserien "Rädda Sverige". I programmen möter lyssnaren svenskar som anser att landet är på väg att gå under på grund av invandringen.

Måns Mosesson har träffat personer som planerade att rösta på Sverigedemokraterna, men även de som utsatts för näthat av SD-sympatisörer.

– De ställer upp för att de vill prata. De står och vill säga någonting till oss, säger han om hur han fick de medverkande att ställa upp i dokumentären.

P1 Dokumentär-programmet sändes i tre delar i januari och februari i år. Programmet "En politiker blir till" utgör den första delen och handlar om snickaren Pajen Paajanen. Han anser att ensamkommande flyktingbarnen är bortskämda och vill därför engagera sig i Sverigedemokraterna.

 

I "Flykten från pisslandet" intervjuar Mosesson "Anton" som helt tappat förtroendet för svenska medier. Anton har därför sökt sig till diskussionstrådar på Flashback där han möter likasinnade och beslutat sig för att lämna landet.

I sista delen "Svart lucia" möter lyssnaren Astrid Cederlöf, som 14 år gammal blev trakasserad av främlingar – för att hon var mörkhyad och fick vara lucia i tv. I programmet konfronterar Mosesson två SD-väljare som upprört kommenterade flickans utseende på hatsajten Avpixlat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!