Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mormor greps i polistillslag – hade sprängmedel i behån

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Polis på plats i Alby under insatsen på söndagen.Foto: BLÅLJUSBILDER

En stor polisinsats har pågått under helgen i Alby, i södra Stockholm.

Det som började med ett narkotikatillslag slutade med att polisen hittade sprängmedel i den behå som en kvinna hade på sig, enligt uppgifter till Expressen.
Kvinnan som hade sprängämnet när kroppen ska vara mormor.

Under helgen har en polisinsats pågått i Alby i Botkyrka kommun i södra Stockholm, som SVT Stockholm var först med att rapportera om.

Enligt uppgifter till Expressen började insatsen med ett narkotikatillslag men under operationen upptäckte polisen något annat. Till SVT sade vakthavande befäl vid Regionsledningscentralen, Mats Almqvist så här:

– De har genomfört en husrannsakan och tittar på ett farligt föremål. Det är ett utredningsärende. Jag vet inte vad de har anträffat där men det ska vara något som är farligt, därför skickar vi dit nationella bombskyddet för att titta på vad det är för något.

Åklagaren: Flera olika skjutvapen

Nationella bombskyddet hittade också ett sprängämne i den stora insatsen som inleddes redan på lördagen.

– Man misstänkte att det fanns något explosivt ämne, säger Martin Bergholm, stationsbefäl på polisen i Stockholm syd under måndagen.

Enligt uppgifter till Expressen gjorde polisen flera olika beslag. Vid husrannsakan hittade i lägenheten tog polisen både sprängdeg och sprängkapslar, samt ett antal vapen i beslag.

Under tisdagen bekräftade åklagare Anna Hankkio uppgifterna. 

– Man har hittat bland annat narkotika och flera olika skjutvapen, säger hon.

Gömde sprängmedel i underkläder

Enligt uppgift hittades sprängmedlen gömt i mormoderns underkläder – mormodern skall ha haft sprängdeg instoppad i behån som hon hade på sig.

Efter insatsen bar polisen ut kartonger med beslag som gjordes i lägenheten.

Fyra personer greps i samband med insatsen, en person anhölls senare i sin frånvaro. 

– Tre personer greps i lägenheten, och en person greps utanför. De är anhållna misstänkta för främst grovt vapenbrott och grovt brott gällande lagen om brandfarliga och explosiva varor. Samtliga nekar till brott, säger Anna Hankkio. 

Inrikesministern: ”Civila sprängmedel används i större utsträckning”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.