Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mörkhyade barn överkryssade – sjukhus anmäler

Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, söder om Stockholm.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lappar med bilder på mörkhyade barn har upprepade gånger vandaliserats på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge söder om Stockholm. 

Nu har sjukhuset polisanmält händelserna, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Informationslapparna har satts upp på olika platser för att visa vägen till lekterapin. På lapparna har barn med mörk hud flera gånger kryssats över med svart tuschpenna.

Personalen plockar ner lapparna

– Personal har gång på gång plockat ner de överkryssade lapparna, sedan satt upp nya igen, säger Henrik Kennedy, kommunikationsdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, till SVT.

Sjukhusdirektören Björn Zoéga skriver på sjukhusets hemsida att man inte sätter så stort hopp till att någon skyldig ska åka fast, men att polisanmälan är en tydlig markering.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.