Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: VM-simmare i olycka på klubb – två döda • Man gripen – fotade flicka i dusch • Viktig seger för Donald Trump

Två sydkoreanska män har dött när en del av en nattklubb kollapsade i sim-VM-staden Gwangju i Sydkorea.

■■■

Flicka blev smygfotad när hon duschade på en camping i Värmland. En man i 25-årsåldern har gripits för brottet.

■■■

Donald Trump kommer allt närmare en mur mot Mexiko. På fredagskvällen röstade Högsta domstolen för att Trump får använda omkring 23 miljarder kronor till byggandet.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Polis utanför en nattklubb i Gwangju.Foto: AP / AP

Nattklubb kollapsade i VM-stad – två döda

Två män dog när en nattklubb i Gwangju kollapsade. Olyckan inträffade strax före klockan 03.00, lokal tid, under natten till lördag. De två männen dog när en balkong på två våningar i nattklubben kollapsade. 

Hur många som har skadats är i nuläget oklart.

Olyckan skedde i den sydkoreanska staden Gwangju och flera tävlande finns med bland de drabbade.  

Reuters rapporterar att nio tävlande i världsmästerskapen har skadats men ingen av dem allvarligt.

Man gripen – smygfotade flicka i dusch

När en flicka duschade på en camping i Värmland upptäckte hon att en man smygfotade henne.

– Vi har en man gripen, brottsrubriceringen är kränkande fotografering, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en man i 25-årsåldern som smygfotat en tonårig flicka, i en gemensam campingdusch. Efter att flickan själv upptäckt mannen grep först allmänheten in innan polisen var på plats, skriver tidningen.

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Stor seger för Trump – närmar sig muren

Den amerikanska kongressen har tidigare beslutat att 2,5 miljarder dollar – omkring 23 miljarder svenska kronor – ska gå till Pentagon och den amerikanska militären, pengar som Donald Trump har velat använda till byggandet av en mur mot Mexiko. 

En federal domare i Kalifornien har tidigare blockerat Donald Trump från att använda pengarna. Det beslutet upphävdes på fredagskvällen av Högsta domstolen efter en omröstning som slutade 5-4 mot domaren.

President Donald Trump uttrycker sin glädje över beslutet på Twitter.

Wow! Stor seger om muren. Stor seger för gränssäkerhet och rättsstatsprincipen!”, skriver Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.