Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Uppgifter: Trump bitter och isolerad efter beskedet om riksrätt • Starkt ljus i Vaxholm klassas som ufo • Mördade Wilmas mamma: “Kommer aldrig sluta leta”

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Sedan stormningen av Kapitolium förra veckan har Donald Trumps innersta krets minskat dramatiskt, något som gör presidenten bitter, uppger källor för Washington Post. 

■■■

Ett underligt ljusfenomen i Vaxholm 2018 har klassats som ett ufo av riksorganisationen Ufo Sverige. Det är ovanligt att observationer på himlen inte går att identifiera, säger organisationen. 

■■■

17-åriga Wilma är ännu inte hittad. Nu berättar hennes mamma om kampen i en Spotify-dokumentär.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Trumpen president efter andra riksrättsbeslutet

Sent i går kväll röstades en andra riksrättsprocess igenom mot USA:s president Donald Trump. 

Strax därpå släppte presidenten ett videoklipp där han inte alls nämnde riksrättsåtalet. Enligt källor till Washington Post ska USA just nu ha en surmulen president som blivit allt mer isolerad och irriterad på att ingen ger honom sitt offentliga stöd. 

Kulmen, som även fick en rad republikaner att rösta för en riksrättsprocess, var stormningen av Kapitolium för en vecka sedan. 

Såg starkt ljus – klassas som ufo

Riksorganisationen Ufo-Sverige har utrett en iakttagelse på himlen från en kväll i Vaxholm 2018. Nu har iakttagelsen fått den ovanliga beteckningen ufo, oidentifierat objekt, skriver TT. 

– Vi har kollat med flygtrafik, militär radar över området och det går enligt vår mening inte att pussla ihop det, säger Johan Gustavsson på organisationen. 

Mamman ger inte upp – måste hitta Wilma

Över ett år har gått sedan 17-åriga Wilma försvann i Uddevalla. I höstas begravdes hon, utan att hennes kvarlevor hittats. Men hennes mamma, Linda Andersson, kommer aldrig att ge upp hoppet om att hitta henne. 

I en ny Spotify-dokumentär berättar hon om ensamheten hon upplevde när polisens sökinsats avslutades. 

– Jag bestämde mig redan då att jag aldrig kommer sluta leta. Jag kommer alltid att fortsätta, om jag så är den sista som går där. 

TV: ”Det enda positiva för Donald Trump”

USA-experten Gustaf Reinfeldt gästade Expressens sändning på torsdagsmorgonen för att analysera Donald Trumps framtid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.