Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Två bomblarm i Stockholm – samband utreds • Tegnell: Därför är siffrorna om antikroppar så låga • Amerikanska Hertz begär rekonstruktion

Se senaste nyheterna med Expressen TV

Statsepidemiologen Anders Tegnell förklarar varför modellen om antikroppar mot coronaviruset i Stockholm inte stämde.

■■■

Hertz begär företagsrekonstruktion i USA på grund av coronaviruset, rapporterar AP.

■■■

En detonation i Haninge kommun i natt följdes kort efter av ett bombhot i Botkyrka kommun. Nu utreder polisen om det finns en samband mellan händelserna.

■■■

Expressen ger dig de senaste nyheterna.

Tegnell: Därför är siffrorna om antikroppar så låga

Enligt Folkhälsomyndighetens matematiska modell skulle 17 procent av befolkningen i Stockholm ha smittats av coronaviruset 11 april. Men enligt myndighetens nyligen presenterade antikroppsstudie hade endast 7,3 procent av stockholmarna smittats runt den perioden.

– Det finns fler förklaringar till att man inte ska gräva ned sig i siffran, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TT.

Dels är det inte helt klarlagt hur lång tid det tar att utveckla antikroppar, dels är det inte klarlagt om alla som smittas faktiskt utvecklar antikroppar, säger han.

– Dessutom måste man ta hänsyn till att det här är prover från vårdcentraler, under en period där förmodligen ganska många undviker att gå till vårdcentralen.

Hyrbilsjätten Hertz begär företagsrekonstruktion

Biluthyrningsföretaget Hertz begär företagsrekonstruktion i USA på grund av coronaviruskrisen.

Hertz Global Holdings gick bra innan pandemin, men pandemin har fått bolaget att krascha ekonomiskt, skriver företaget i ett uttalande.

– Inget företag är byggt för noll inkomster, säger före detta vd:n Kathryn Marinello enligt nyhetsbyrån AP.

Sedan april har Hertz haft problem att betala skulder på flera miljarder, främst till de företag man leasar sina fordon från.

Verksamheten i Sverige påverkas inte direkt av åtgärderna, rapporterar TT.

Två bomblarm i Stockholm – polisen utreder samband

En sprängladdning har detonerat vid en bilfirma i Vendelsömalm i Haninge kommun, söder om Stockholm.

Mindre en en timme senare fick ett radhusområde i Alby i Botkyrka kommun utrymmas efter att en misstänkt sprängladdning påträffats.

Samtidigt som polisen undersökte föremålet evakuerades närmre 150 personer.

– Vi utesluter inte att de har ett samband, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm. 

Ingen person har skadats vid någon av händelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.