Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Trumps sista maktdrag: Benådar 73 personer • Nytt snöoväder slår till i norr • Årets matbluff utsedd: Smördeg utan smör

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Donald Trump.
Foto: WHITE HOUSE / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Under sitt sista dygn benådar Donald Trump 73 personer och förkortar 70 straff. 

■■■

Pop! Bakerys smördeg som inte innehåller smör har utsetts till årets matbluff av konsumentföreningen Äkta Vara. 

■■■

Västernorrland och Västerbotten rustar för ännu ett snöoväder – en vecka efter det förra. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Trump benådar 73 – och öppnar för att starta nytt parti

I sista stund benådade Donald Trump 73 personer och förkortar straffen för 70. Bland de benådade finns Trumps förre rådgivare Steve Bannon och rapparna Lil Wayne och Kodak Black.

Enligt uppgifter till Wall Street Journal har Donald Trump den senaste veckan även fört diskussioner med flera medarbetare om att starta ett nytt politiskt parti. Något som avfärdats som ”lamt” och ”oseriöst” enligt källor i Vita huset som pratat med CNN.

Årets matbluff utsedd

Pop! Bakerys smördeg som inte innehåller smör har utsetts till årets matbluff 2021, av konsumentföreningen Äkta Vara. Företaget har bytt ut smöret mot solros- och palmolja. 

Pop! Bakery svarar på kritiken med att på sin Facebook-sida skriva att man redan i höstas fattade beslut om att göra om receptet. 

Efter snöovädret – nu väntas nytt kaos

Väderprognosen varnar för att det kan falla stora mängder snö i Västerbotten och Västernorrlands län från torsdagseftermiddagen och framåt. Prognosen är fortfarande osäker, men SMHI spår att det lokalt kan komma upp till 25 centimeter snö. 

Förra veckan föll stora mängder snö i större delen av Sverige. 

Trumps beslut: ”Bara hänt tre gånger i USA:s historia”

Mats Larsson om Donald Trumps sista tid som president.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.