Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Tre personer har dött i en svår olycka i Svedala i natt.

■■■

Polisen inleder en särskild händelse efter två dödsskjutningar i Eskilstuna och Nyköping.

■■■

Nu varnar Giftinformationscentralen om nya trenden på TikTok.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Tre döda i singelolycka

Tre personer fördes på torsdagskvällen vid 19.26 till sjukhus med ambulans efter en allvarlig singelolycka vid Skabersjöby i Svedala kommun utanför Malmö. 

Bilen ska ha kört in i ett träd. 

– Exakt hur det gick till vet vi inte riktigt än, säger Hampus Aronsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Svedala.

Passagerarna i bilen hade klämts fast av kraften i smällen mot trädet och behövde tas ut med hjälp av verktyg.

Tidigt på fredagsmorgonen meddelade polisen att samtliga tre personer som färdades i bilen avlidit av sina skador.

LÄS MER: Tre personer döda efter krasch i träd

Polisen inleder en särskild händelse efter två mord

Strax innan midnatt på torsdagskvällen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning i närheten av en skola i Nyköping. 

När polis kom fram till platsen hittade de en skadad man som fördes till sjukhus i ambulans. Hans liv gick inte att rädda.

– Det är oklart om det fanns några vittnen. Vi har några patruller som jobbar brett med ärendet och vi jobbar även med några andra uppslag, så vi får se vilka uppgifter som framkommer, säger Cesar Saliba, RLC-befäl vid polisen region Öst.

Strax innan klockan 20 på torsdagen larmades polisen om en annan skottlossning i Sörmland, i Nyfors i Eskilstuna. En skadad man hittades på platsen, och han avled av sina skador.

– Det fanns många vittnen som var utomhus vid den här platsen när det hände. Vi har hållit förhör med flera av dem och uppmanar andra som varit på plats att höra av sig, säger Åsa Willsund vid polisen.

Med anledning av händelserna har polisen inlett en så kallad särskild händelse ”För att skapa de bästa utredningsförutsättningarna och arbeta trygghetsskapande med extra personal”.

LÄS MER: Polisen inleder händelse efter två mord i Sörmland

Giftinformationscentralen varnar för viral trend

Den senaste tiden har majsbollarna ”Dragon’s Breath” blivit allt mer populära i Sverige. Majsbollarna är fyllda med kväve som förångas i kroppen, och genom att puffa ut det ur munnen skapas en önskvärd effekt – drakens andedräkt.

Giftinformationscentralen har nu fått in fall från sjukvården där ”risk förelegat för allvarliga konsekvenser efter intag av Dragon’s Breath”, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi vill varna framför allt ungdomar i tidiga tonåren, som ser det här på sociala medier. Just nu är det framför allt på Tik-Tok, men det har också förekommit på Instagram, säger Christin Edmark, överläkare vid Giftinformationscentralen.

Enligt Giftinformationscentralen kan det vara livshotande och leda till sprucken magsäck, eftersom kvävgasen expanderar i kroppen. Att andas in gasen kan också leda till syrebrist och att man blir medvetslös. Giftinformationscentralen varnar också för att det kan leda till frostskador i mun, svalg och i mag- och tarmkanalen. 

LÄS MER: Varnar för livsfarlig TikTok-trend

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.