Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En man hamnade i vattnet efter ett bråk utanför en nattklubb i Stockholm i natt. 

■■■

Alec Baldwin sköt av misstag ihjäl en filmfotograf under en scen – nu framkommer nya detaljer om vådaskottet.

■■■

Förre DIF-kaptenen Jesper Karlström berättar om sitt spelmissbruk. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter

En i vattnet efter nattklubbsbråk

Två män i 30-årsåldern blev natten till måndag osams på en nattklubb i Stockholm – det ledde till ett bråk utanför lokalen. Gärningspersonen är misstänkt för att med slag och sparkar ha misshandlat brottsoffret. 

– Det började inne på den här klubben, bråket fortsatte sedan ute, säger Towe Hägg, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

I samband med bråket ramlade brottsoffret i vattnet.

– Brottsoffret for i vattnet, men är uppe igen, säger Towe Hägg.

Han fick hjälp av nattklubbspersonalen att komma upp. Polisen kunde prata med honom innan han fördes till sjukhus med ambulans. Den andra mannen greps misstänkt för grov misshandel, skriver polisen på sin hemsida.


Regissören: Lät som en piska

När Alec Baldwin, 63, tryckte på avtryckaren träffades filmfotografen Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48, av ett vådaskott.

Halyna Hutchins avled av sina skador – Joel Souza kunde lämna sjukhuset. Souza berättar för utredarna hur Alec Baldwin repeterade en scen innan det dödande skottet.

Baldwin satt i en kyrkbänk, och i scenen drog han vapnet och riktade det in i kameran, enligt vittnesmålet.

Regissören hörde något som lät som en piska, och en hög smäll. Sedan såg han Halyna Hutchins ta sig över magen och hur hon stapplade bakåt.

Enligt ett vittnesmål ska en regiassistent också ha sagt till Baldwin att vapnet var ”kallt”, som ska betyda att det inte är laddat, innan han räckte över det till skådespelaren


Karlström var i ett spelmissbruk

Förre kaptenen och guldhjälten Jesper Karlström var i ett spelmissbruk under tiden i Djurgården. 

I Lundhs podcast berättar han att att han började spela i femtonårsåldern och sommaren 2018 hade han skulder på över en miljon kronor. 

– Det blev ju mer och mer desto mer man tjänade. Sen tror jag det är vanligt att om man först spelar för femtio kronor en gång och sen nästa gång spelar för hundra kronor. Då vill du inte spela för femtio kronor igen, gränsen höjs alltid på något sätt, säger han i Lundhs podcast. 

– Jag var så långt nere i skiten att jag nästan inte hade några alternativ. Jag berättade för en person i Djurgården som man kunde prata med. Det var verkligen kört liksom. Jag försökte ta mig ur det på egen hand ett tag men sen var jag verkligen på botten, säger

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.