Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Fyra tjejer i tonåren fick föras med ambulans till sjukhus efter att de kört in i ett träd med en epatraktor. För en av dem är skadorna livshotande.

■■■

En död man har hittats i en lägenhet i Eslöv. Polisen har inlett en förundersökning om mord och en man i 30-årsåldern greps på plats.

■■■

Räddningstjänsten i finska Kalajoki arbetar hårt för att släcka en kraftig skogsbrand. Skulle läget förvärras finns svensk hjälp redo i form av brandsläckningsplan från Umeå.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Trafikolycka i Timrå – fyra tonåringar till sjukhus

På lördagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om en epatraktor som kört av vägen och in i ett träd i Timrå. I fordonet färdades fyra tjejer i tonåren och samtliga fördes till sjukhus.

En av flickorna har svåra till livshotande skador, meddelar polisen. Två har allvarliga men inte livshotande skador och den fjärde flickan har lindriga eller inga skador.

Epatraktorn har tagits i beslag.

– Det finns uppgifter om att den kört i väldigt hög hastighet. Så det är för att kontrollera om den är i det skick den ska vara, säger RLC-befäl Liv Fahlén.


Misstänkt mord i Eslöv – en gripen

Natten mot söndag larmades polisen till en lägenhet i centrala Eslöv efter att anhöriga uttryckt oro för en person i lägenheten. I bostaden upptäcker man en död man i 30-årsåldern.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Omständigheterna som mötte patrullen var sådana att man inte kunde utesluta brott och därför inleddes en förundersökning om mord, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin. 

En man, också i 30-årsåldern, kunde gripas på platsen.

Exakt hur det såg ut i bostaden och vilken typ av skador den avlidne mannen hade är inget polisen lämnar uppgifter om just nu.


Stor skogsbrand i Finland – svenskt brandflyg redo

I finska Kalajoki rasar en skogsbrand som beskrivs som den största i området på 50 år. Enligt Svenska Yle har väderförhållandet spätt på spridningsrisken.

Skulle branden sprida sig ytterligare kommer räddningstjänsten att begära stöd från Sverige.

– Om elden sprider sig ytterligare gör vi en bedömning om ifall vi klarar oss med inhemska styrkor. Men ett som är säkert är att vi omedelbart begär bistånd om den sprider sig som en toppbrand, säger Jarmo Haapanen som leder släckningsarbetet till Yle.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.