Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Under natten blev en man i 20-årsåldern knivskuren på en fest på Norrlandet i Gävle.

Polisen har gripit tre män, även de i 20-årsåldern, som nu är misstänkta för mordförsök.

■■■

Söndag eftermiddag svensk tid väntas 20 000 personer i Washington DC för att demonstrera mot coronarestriktionerna i USA. 

■■■

Skidskyttelandslaget att åka så tidigt som möjligt till Peking – tvärtemot vad värsta konkurrenterna i Norge gör. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Man knivskuren på fest

Polisen fick in larmet klockan 02.21 natten mot söndag.

”En man i 20-årsåldern blev knivskuren på en fest på Norrlandet i Gävle. Han fördes med ambulans till sjukhus med oklara skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt TT ska mannen blivit knivskuren i ryggen.

Tre män har gripits och de är nu misstänkta för försök till mord.

”Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen har utfört en rad utredningsåtgärder på plats”, skriver polisen.


Stor coronademonstration väntas i Washington DC

Söndag eftermiddag svensk tid väntas närmre 20 000 demonstranter samlas vid Washington monumentet för att visa sitt missnöje med striktare regler kring vaccinpass, vaccin för barn och andra restriktioner kopplade till pandemin. 

Med på talarlistan finns Robert Kennedy Jr, John F Kennedys brorson, och den tidigare tv-profilen Lara Logan som är känd från tv-programmet ”60 Minutes”. 


Sveriges val inför OS: Gör tvärtemot Norge

Precis som under OS i Tokyo i somras väntar tuffa restriktioner även när vinters stora höjdpunkt avgörs i Peking. 

De aktiva kommer att testas före resan till Kina, men även direkt när de landat och sedan varje dag under spelen. Dessutom kommer de inte tillåts träffa någon utanför bubblan och skulle någon smittas placeras de på ett karantänshotell där de tvingas stanna tills de lämnat två negativa tester med 24 timmars mellanrum.

I det svenska skidskyttelandslaget har flera av åkarna valt att inte heller ta en tredje dos vaccin innan OS. 

– Jag vill inte riskera att få biverkningar av sprutan och missa viktig träning, utan jag kommer ta den dosen efter OS, har Sebastian Samuelsson tidigare sagt. 

Men även om det väntas bli mycket att förhålla sig till i och med den pågående pandemin vill de svenska åkarna åka så tidigt som möjligt till Peking. 

– Vi kommer åka på onsdag och jag tycker det är viktigt att komma dit tidigt, dels så är det en krävande tidsomställning som ska göras och sedan så har ingen av oss varit i Kina och kunnat se skjutvallen och banorna, säger Samuelsson. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.