Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Senaste nytt med Expressen TV.

Nils ”Einár” Grönberg var med två andra rappare när han blev ihjälskjuten. Dagen före hade de två rapparna blivit beskjutna i en musikstudio.

■■■

I en intervju med GP berättar Maud Olofsson mer om hur hon ser på dagens politiska landskap.

■■■

Några veckor efter att han omkommit i en trafikolycka meddelar nu hans särbo hur begravningen kommer att bli.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Rapparna blev beskjutna dagen före – sen mördades Einár

Nils ”Einár” Grönberg hade dagarna innan han mördades umgåtts med två andra rappare. Dagen före hade samma två rappare blivit beskjutna när de var i en musikstudio i Sätra. 

Vid studion hittade polisen flera tomhylsor, enligt Expressens uppgifter.

Männen har båda koppling till kriminella nätverk i Järva, och är tidigare dömda för grova brott. En av dem har en tydlig hotbild mot sig och har varit utsatt för mordförsök, enligt uppgifter till Expressen. 

Männen i sällskapet hade musiken gemensamt och det fanns planer på att samarbeta och göra musik ihop.

En av männen, med koppling till det kriminella gänget Dödspatrullen, släppte nyligen en låt. Einár har de senaste åren visat stöd för personer som kopplas till bland annat Husbys hyenor, Bandidos, Dödspatrullen och Västeråsnätverket.

Läs mer: Rapparna blev beskjutna – sen mördades Einár 

Maud Olofsson om Lööfs S-samarbete: ”Kostar på”

I en intervju med GP berättar förra C-ledaren Maud Olofsson mer om hur hon ser på dagens politiska landskap.

Hon säger att hon är ”glad” över att inte vara politiskt aktiv längre – och tycker att partiets samarbete med regeringen är en svår väg att gå.

– Det kostar på att samarbeta med Socialdemokraterna, det gör det, säger Olofsson till GP. 

Hon menar bland annat att Socialdemokraterna har som ”arbetssätt” att skylla på samarbetspartners när det går dåligt och tar åt sig äran för det som går bra.

Samtidigt tycker är hon skeptiskt till Sverigedemokraterna och Vänsterpartiets hantering av det politiska läget och deras starkare siffror.

LÄS MER: Olofsson om Lööfs samarbete med S: ”Kostar på – det gör det” 

Så blir Lars Vilks begravning

Över tre veckor har gått sedan olyckan på E4 utanför Markaryd där konstnären Lars Vilks och två poliser, som befann sig i samma bil och arbetade inom personskyddet, omkom. 

Efteråt har många uttryckt sin sorg och saknad efter Vilks.

Hans särbo sedan 35 år tillbaka, som vi kallar Maj men som egentligen heter något annat, berättar nu i en intervju med SVT Nyheter Helsingborg om planerna för begravningen. Det blir ingen offentlig tillställning, förklarar hon.

– Jag vill att det ska bli ett värdigt farväl till Lars. Det kommer att vara i en väldigt liten krets, säger hon i intervjun.

Läs mer: Särbons besked: Så blir Vilks begravning 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.