Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Anders Tegnell har gång på gång sagt att barn inte varit drivande i smittspridningen. Nu har fler unga antikroppar än vuxna.

 ■■■

Vänsterpartiet kallar till pressträff efter hotet om att väcka misstroende mot regeringen.

■■■

Beskedet efter svenska EM-premiären: Dejan Kulusevski kan bli aktuell att spela nästa match, enligt Janne Andersson.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Kritik mot Tegnell efter orden om barnsmittan

Anders Tegnell har många gånger upprepat att barn inte är drivande i smittspridningen.

Nu har 0–19-åringar högre förekomst av antikroppar än vuxna.

– Det kan vara en olycklig formulering att barn helt säkert inte är drivande i pandemin, om man syftar på hur läget ser ut just nu i Sverige, säger virologiproferssorn Niklas Arnberg till SvD.

Anders Tegnell medger att fler ungdomar smittas än vad FHM trott – men står fast vid att ”barn är väldigt mycket mindre smittsamma än vuxna”.

V håller pressträff efter hotet

Vänsterpartiet har tidigare sagt att de är redo att fälla regeringen om de inte skrotar förslaget om fri hyressättning i nyproduktion.

Partiledningen har en plan för hur man ska gå vidare med hotet – redan innan sommaruppehållet i riksdagen, enligt uppgifter som Ekot rapporterade om i helgen.

Vänsterpartiet har inte velat bekräfta de uppgifterna. Klockan 10.00 har partiet kallat till pressträff med partiledaren Nooshi Dadgostar, uppger de i ett pressmeddelande.

Beskedet efter matchen: Kulusevski kan spela

Sverige fick med sig en poäng i EM-premiären.

Efter slutsignalen kom Janne Andersson med ett glädjebesked: Dejan Kulusevski är frisk och aktuell för spel mot Slovakien på fredag.

– Han är långt gången och har gjort undersökningarna som ska göras. Det ska genomföras ett sista test att han är hundra procent frisk och då räknar jag med att han med och tränar med oss på onsdag, säger Andersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.