Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgonens nyheter: Tre nyheter i korthet

Tre personer har gripits efter en knivattack i centrala Stockholm.

■■■

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vill få arbetslösa att flytta till Norrland.

■■■

Nya uppgifter: Britney Spears övervakades i sitt eget sovrum.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Knivattack i centrala Stockholm

En person har blivit knivhuggen i centrala Stockholm, och ett område vid Fridhemsplan spärrades av vid 3-tiden.

Tre personer har gripits misstänkta för att ha varit delaktiga i knivattacken. Brottsrubriceringen är mordförsök.

– Vi håller på med utredningsåtgärder, teknisk undersökning på plats, håller förhör och ser om det finns övervakningskameror, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Vill få arbetslösa att flytta

Regeringen vill sätta in åtgärder för att få arbetslösa att söka jobb i Norrland, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark till Sveriges Radio Ekot. 

Tiotusentals jobb tillkommer i Norrland inom de kommande åren, enligt Eva Nordmark.

Exakt vilka åtgärder som ska sättas in är oklart, men enligt henne kan det handla om att kräva att arbetslösa flyttar dit jobben finns.

– Vi behöver både motivera, ge möjlighet men jag tror också att vi behöver ställa högre krav på att man snabbare ska vara beredd på att flytta på sig för att ta de jobb som är lediga, säger hon till Ekot.

Ett flyttbidrag kan vara ett sätt att motivera arbetslösa att flytta, enligt Nordmark.

Britney Spears övervakades

Britney Spears, 39, har levt med sin pappa Jamie Spears som förmyndare sedan hon blev omyndigförklarad i domstol på grund av hälsoproblem.

Förmyndarskapet är nu avslutat. Nu framkommer nya detaljer, om pappans omfattande övervakning av Britney Spears, tillsammans med säkerhetsfirman Black Box, enligt dokumentären ”Controlling Britney Spears från New York Times.

Alex Vlasov, tidigare anställd på säkerhetsfirman, berättar att det bland annat fanns ljudupptagning i Britney Spears sovrum. Hennes sms, FaceTime-samtal och bilder speglades genom iCloud till firman.

Jamie Spears advokater menar att allt skett med Britney Spears och domstolens vetskap, medan säkerhetsfirman uppger att de är stolta över att kunnat hålla henne i ”säkerhet i många år”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.