Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Expressen TV ger dig senaste nytt.

SPD och Olaf Scholz vinner valet i Tyskland efter valrysaren.

■■■

Bränslekrisen i Storbritannien har fått många britter att panikköpa bensin. Nu överväger Boris Johnson att sätta in armén för att kunna transportera bränsle.

■■■

En ung man höggs ner av okända gärningsmän i Oskarshamn i natt.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

SPD tar hem segern i valet i Tyskland

Inför det tyska valet var det högst oklart vilket parti som skulle bli störst och därmed få första chansen att bilda regering.

Det preliminära resultatet visar att SPD – med Olaf Scholz som kandidat – får 25,7 procent av rösterna – och blir därmed största parti. 

CDU blir näst störst och De gröna trea. 

Boris Johnsons panikdrag i bränslekrisen

Från landets bensinstationer har det under helgen kommit larm om regelrätta slagsmål. Människor slåss för att kunna fylla sina bilar med bensin efter att krisen slagit till. Kring mackarna har köerna ringlat sig långa. 

Bakgrunden är bristen på lastbilschauffören i landet – som förvärrats av både pandemin och de nya immigrationslagen efter brexit. 

På grund av rädslan att bli utan bränsle har britterna börjat paniktanka.

Den brittiska regeringen har under helgen gett grönt ljus till 5000 utländska chaufförer att komma in i landet för att leverera bland annat bränsle. 

Nu vill Boris Johnson ta det steget längre. Premiärministern vill sätta in armén för att lättare kunna transportera bränsle. 

Men än så länge ser det bara ut att vara en önskan. Transportminister Grant Shapps säger enligt Daily Mail att det inte kommer ske.

Man skärskadad i Oskarshamn

En ung man kom in till akuten i Oskarshamn med stick- och skärskador.

Han hade blivit överfallen och misshandlad av flera okända gärningspersoner, enligt honom själv. Hans skador ska då uppstått med någon form av tillhygge. 

Polisen utreder misstänkt mordförsök. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.