Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Senaste nytt.

Sent på lördagskvällen gjorde polisen ett stort knarktillslag på ett hotell i centrala Göteborg.

■■■

Trumps ord från lyxresorten i Florida: Ska tillbaka.

■■■

Brittiska hovexperten berättar om det sista samtalet mellan prins Charles och pappa prins Philip.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Stort knarktillslag på hotell i Göteborg

Sent på lördagskvällen slog polisen till mot ett hotell i centrala Göteborg.

– Det var en narkotikainsats, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisregion Väst till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen ska bland annat insatsstyrkan ha deltagit i insatsen. Det ska röra sig om ett kriminellt gäng som hade hyrt sviter på hotellet och omkring 60 personer ska ha befunnit sig på rummen.

Polisen har inga uppgifter om hur många som gripits, men enligt Aftonbladet har uppemot 20 personer frihetsberövats. skriver att uppemot 20 personer kan ha frihetsberövats.


Trump: Vi ska tillbaka

Visserligen tar han inte lika stort medialt utrymme längre. Men Donald Trump har för den sakens skull inte lämnat offentligheten.

Ex-presidenten har vid flera tillfällen uttryckt sitt missnöje över valresultatet – som han påstår är valfusk – och klargjort att han ska hjälpa sitt parti att komma tillbaka.

Det återupprepade han nyligen under en middag i Florida. Trump förklarade för partimedlemmar och andra som stöttar partiet att han ska hjälpa Republikanerna till seger i nästa års kongressval. 

– Jag står här i kväll full av övertygelse om att vi under 2022 kommer att ta tillbaka representanthuset och att vi kommer att återerövra senaten. Och sedan, 2024, kommer en republikansk kandidat att vinna Vita huset, sade Trump, enligt Fox News


Prins Philips budskap till sonen Charles

Det blev ett känslosamt samtal när prins Charles besökte sin pappa på sjukhuset för några veckor sedan. Prins Philip gav Charles råd dels om hur han skulle ta hand om drottningen när fadern inte längre fanns där, dels hur sonen skulle leda kungahuset fortsättningsvis. Han hade också ett tredje önskemål.

– Efter att ha tillbringat flera veckor på sjukhus var han medveten om att det inte var troligt att han skulle återhämta sig. Därför sade 99-åringen att han till slut ville få återvända hem, enligt en källa vid hovet. Han ville dö i sin egen säng på slottet Windsor, säger hovexperten Robert Jobson till Daily Mail.

Prins Philip och prinsessan Diana skrev flera brev till varandra när äktenskapet med prins Charles var i gungning. Philip skrev att han skulle ”göra sitt yttersta” för att hjälpa paret och hon kallade honom ”käraste pappa” och skrev ”du bryr dig verkligen” enligt Independent.

– Han gjorde förmodligen mer för att rädda äktenskapet än prins Charles även om han tog i med hårdhandskarna när det var silkesvantar som behövdes, säger Dianas före detta butler Paul Burrell till Mirror.

LÄS MER: Prins Philips sista budskap till Charles

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.